30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Türkiye sağlıkta AB ülkelerine örnek!

AFYONKARAHİSAR VALİ YARDIMCISI ALİ ŞANLIER:

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Türkiye'nin sağlık çalışmaları konusunda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere örnek olduğunu ve bunun bir iddia değil, gerçek olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ile Almanya'nın Hamm Şehri Sağlık, Sosyal, Gençlik Daire Başkanlığı arasında AB Proje İşbirliği toplantısı gerçekleştirildi. Sağlık Müdürlüğü tarafından '60 yaş üstü özel bakım gerektirmeyen yaşlıların sosyal hayata katılımlarının arttırılması' başlığı altında geliştirilen ve Hamm Belediyesi Sağlık Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından değerlendirilen ortak projenin tanıtımının amaçlandığı toplantı, Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Almanya ve Türkiye'nin tarihsel bağlılıkları olan iki köklü ülke olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Şanlıer, Türkiye ile ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde Almanya'nın Hamm şehri ile Afyonkarahisar'ın kardeş şehir olduğunu dile getirdi.

"TÜRKİYE ÇOĞU AVRUPA ÜLKESİNE ÖRNEK"

Türkiye'nin 2000 yılından itibaren sağlıkta büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiğini kaydeden Şanlıer, "AB, üyelerinin ve Avrupa'daki diğer üyelerin uygulamakta olduğu aile hekimliğine aksayan taraflarını da düzelterek Sağlık Bakanlığı, 10 yıllık süre içerisinde Türkiye genelinde uygulamaya geçmiş bulunmaktadır" dedi. Türkiye'nin çoğu Avrupa ülkesine de örnek olabilecek bir sağlık donanımına sahip olma becerisini gösterdiğini ifade eden Şanlıer, bunun bir iddia değil, gerçek olduğunu belirtti.

Toplantıya Hamm Belediyesi heyeti ile Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanları ile Afyonkarahisar Belediyesi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar Valiliği AB Daimi Temas Ofisi ve Merkez Hastane Başhekimleri katıldı.

 

ÖNCE AFYON'DAN BAŞLANDI

Hamm Belediye Başkan Yardımcısı Sağlık Sosyal İşler Müdürü Theo Hess ise, kentlerinde nüfusun 185 bin olduğunu, sadece kendi sorumlu olduğu sağlık ve sosyal alanda 500 kişinin çalıştığını ifade etti. Kendi alanlarına ayrılan bütçenin en fazla dilimi oluşturduğunu söyleyen Hess, şöyle devam etti:

"Yaşlılara yönelik hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için ilk önce kardeş şehrimiz Afyonkarahisar ile temasa geçildi ve 'bizimle var mısınız' diye sorduk. İlinize yapılan son ziyarette bu konuda yakılan yeşil ışıkla projenin gerçekleştirilmesi için gereken enerji dolu ve dinamik ekibin varlığı bizleri fazlasıyla memnun etti. Planlanan proje saygı duyulması gereken bir proje. Yaşlılarımız arasında değerli Türk emektarlarımızda var. Bu projeye onlar da dahil edeceğiz. Tüm planlanan projelerden randıman alınabilmesi için üst yöneticilerin de desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye Başkanından gelen destek ve güven neticesinde daha ileriye, daha ileriye demek zorunda kaldık."

AFYONKARAHİSAR VALİ YARDIMCISI ALİ ŞANLIER:
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 18:40:05
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 01:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?