2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Türkiye'nin ilk polis heykeli

Türkiye'de ilk kez yapılan ve Türk Polis Teşkilatı'nı sembolize eden polis heykeli Afyonkarahisar'da açıldı.


Afyonkarahisar-Antalya-Kütahya yol kavşağında bulunan Polis Danışma Noktası önünde Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü tarafından yaptırılan heykelin açılışı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Afyonkarahisar Emniyet Müdürü A. Natık Canca, duygulu anlar yaşadı. Uzun yıllar süren meslek hayatının son 50 gününü yaşadığını belirten Canca, Atatürk'ün koruma polisliğini yapan babasına mesleğiyle ilgili vermiş olduğu son sözü de yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Ebediyete intikal etmiş tüm polisleri, şehit polisleri, gazi polisleri, emeklileri, çalışan polisleri ve polis adaylarını simgeleyen bu heykelin Türk Polis Teşkilatı'na ithaf edildiğini anlatan Canca, şöyle konuştu: "Amacımız polisin şefkatli yüzünü tüm insanlara göstermektir. Polis denilince akla gelen eli coplu bir insan ya da televizyonlardaki kötü görüntülerden farklı bir görüntü olsun istedik. Bu heykelin yeni cazibe
merkezi olan bu yere dikilmesi nedeniyle sadece Afyonkarahisarlılar değil buradan geçen herkes bu heykeli görebilecektir."


Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise emekliliğine yaklaştığı bu günlerde böyle bir hizmete imza atması nedeniyle Natık Canca'yı tebrik etti. Eskiden polis denince eli coplu insanların akla geldiğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu: "Hatta çocukları polis geliyor diye korkuturlardı. Ama biz polis teşkilatımıza her zaman güveniyoruz. Teşkilatımıza her desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Onların mali durumlarını iyileştirmek için düzenleme yaptık. Mekan ve araç gereç eksikleriyle ilgili
çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Bu önemli kavşakta böyle manalı bir heykelin dikilmiş olmasından memnuniyet duyuyorum."


Konuşmaların ardından kurdele kesilerek heykelin açılışı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:23:03
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 17:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?