30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Türkiye'nin yüzde 21'i şişman

“TÜRKİYE'NİN YÜZDE 21'İ ŞİŞMAN”

Afyonkarahisar'da 'Obezite Tarama ve Beslenme Eğitimleri', Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici'nin katılımı ile Ali Çetinkaya İlköğretim Okulu'ndan başladı.

Ali Çetinkaya İlköğretim Okulu'nda düzenlenen eğitim toplantısında konuşan İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, günümüzde beslenme alışkanlıklarının değiştiğini söyledi. Türkiye nüfusunun yüzde 21'inin şişman olduğunu söyleyen Yemenici, eğer önlem alınmazsa bu oranın daha yükseleceğini bildirdi.

Obezite sayısının artmasının, obezite olan kişilerde kalp, damar ve diyabet hastalıkları başta olmak üzere daha bir çok sistematik hastalığı beraberinde getireceğini aktaran Yemenici, “Bu sistematik hastalıkların olması demek, tedavi edilmesi demek. Tedavi edilmesi demek para demek, yeni hastane demek, yeni yatırımlar demek. Dolayısıyla eğer biz bu mücadeleleri zamanında yaparsak ve gereken tedbirleri zamanında alırsak, buralara harcayacağımız kaynakları ülkemizin daha başka yatırımlarına harcayacağız. Okullar yapacağız, yeni derslikler yapacağız. Dolayısıyla bu paralar boşa gitmemiş olacak” dedi.

Mayıs ayı sonuna kadar bu programların okullarda devam edeceğini aktaran Yemenici, en önemli alışkanlıkların küçük yaşta elde edildiğini ifade etti. Yemenici, “Eğer çocuklarımıza bu yaşlarda beslenme nasıl olur, şişmanlamadan beslenme nasıl olur ve obezitenin zararlarının neler olduğunu anlatırsak ve onlara iyi kavratırsak ben inanıyorum ki gelecek nesillerimiz daha sağlıklı daha müreffeh nesil olacaktır. Onlarda gelecek nesillere bu öğrendiklerini aktaracaktır” şeklinde konuştu.

Eğitimler kapsamında Sağlık Müdürlüğü ekipleri mayıs ayı sonuna kadar il merkezindeki ilköğretim okullarında, öğrencilere beslenme eğitimleri verecek, taramadan geçirilecek ve obeziteye meyilli öğrenciler Devlet Hastanesi Obezite Merkezi'ne yönlendirilerek tedavi edilecek.

“TÜRKİYE'NİN YÜZDE 21'İ ŞİŞMAN”
“TÜRKİYE'NİN YÜZDE 21'İ ŞİŞMAN”
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 14:56:00
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 16:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?