1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Tütün Kontrol Kurulu toplandı

Afyonkarahisar İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı, Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısında konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, ilde tiner ve bali bağımlılarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yardımcısı Şanlıer, bağımlıların 30'a yakının 18 yaşından büyük, 13 kişinin ise 18 yaşından küçük olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın önerge ve mevzuatları gereğince İl Tütün Kontrol Kurulu üyelerinin Afyonkarahisar'daki çalışmalarının beğeni ile karşılandığını ifade eden Vali Yardımcısı Şanlıer, Ankara'da gerçekleşen toplantılarda diğer iller arasında Afyonkarahisar'dan övgüyle söz edildiğini belirtti. Şanlıer, "Tiner ve bali bağımlıları için yeni bir proje daha hazırlıyoruz. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi'nin ortak çalışması ile bu konunun da altından kalkacağımıza yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un meclis görüşmelerinde ve yasalaşmasından sonra kamuoyunda bir tereddüt oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise toplumun büyük bölümünün sigara yasağını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2010 Cumartesi 14:58:53
Güncelleme :24 Ekim 2010 Pazar 10:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?