4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Üç ekip sigara denetiminde

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yerel yönetim olarak konu üzerinde son derece hassas olduklarını alacakları tepkinin ortaya çıkacak sağlıklı sonuca değeceğini ifade etti.

4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un özellikle Sağlık Bakanlığını ilgilendiren hususları sahada aynı şekilde uygulanmasını temin etmek ve illerde tütün ve tütün ürünleriyle mücadelenin organizasyonel yapısını sağlamak amacıyla hazırlandığı kamuoyuna yazılı ve sözlü olarak çeşitli şekillerde aktarıldı.

Bu doğrultuda Afyonkarahisar genelinin değerlendirilebilmesi için denetim ekipleri oluşturuldu. Sigara yasağının başladığı ilk gün Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Sağlık Müdürü Dr Necip Yemenici, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü'nden görevlilerden oluşan ekip İkbal Dinlenme Tesisleri, Özdilek AVM ve han önü kahvehanesinde kapalı alanda sigara içilmemesi yasağına uyulup uyulmadığının denetimini gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, söz konusu uygulamadan pek çok vatandaşın memnun olduğunu söyledi. Yemenici, Türkiye'de yapılan istatistiklere göre 22 milyon kişinin sigara içtiğini geriye kalan 50 milyonun hakkının da gözetilmesinin önemli olduğunu belirtti. 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun gereği yapılan denetimlerin sigara içeni yakalamak ve ceza kesmek amaçlı olmadığı mesajını veren Dr. Yemenici; "Denetimlerle vatandaşı eğitmek asli amaç. Anne ve babalara çocuklarının eğitiminde toplumsal duyarlılığın artmasında basın yayın araçlarına büyük görev düşüyor. Bu uygulamanın Afyonkarahisar'da çok iyi düzeyde yapılacağına inanıyorum. Denetimler her gün 3'er ekiple il merkezinde yapılacak. İlçelerde de denetim yapılacak" dedi.

Dinlenme Tesisi'nde mola veren Bülent Ustalı isimli bir vatandaş Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici'ye sigara içenlerin hak ve hukukunun gözetlenmesi konusunda tepki gösterdi. Sağlık Müdürü Yemenici de Ustalı'ya sigara bırakma konusunda yardımcı olabileceğini ifade etti. Sağlık Müdür Yemenici, denetimlerin sık sık süreceğini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 18:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?