1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

'Uçan inekler' geldi!

Avustralya'dan ithal edilen 191 Angus cinsi damızlık büyükbaş hayvandan 57'si Afyonkarahisar'a getirildi.

Avustralya'nın Melbourne şehrinde uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirilen 191 damızlık büyükbaş hayvanın 57’si TIR’larla Afyonkarahisar’da Bolvadin yolu üzerindeki Korel Tarım Çiftliği’ne getirildi. 57 Angus cinsi damızlık büyükbaş hayvanı Korel Termal Otel’in sahibi Ali Korkmaz aldığı öğrenildi. Getirilen hayvanlar, Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü veterinerleri tarafından kontrolden geçirileceği bildirildi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler, Angus cinsi damızlık büyükbaş hayvanların sütünün bol ve lezzetinin güzel olduğunu, borsa olarak bu hayvanlardan almak isteyen firmaları bilgilendireceklerini kaydetti. Damızlık hayvanların Et ve Balık Kurumu (EBK) tarafından getirilmesinin olumlu olduğunu belirten Mühsürler, getirilen damızlık büyükbaş hayvanların hem üretici hem de tüketici adına iyi olacağına inandığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 14:28:01
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 18:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM SALARLI IP: 88.236.91.xxx Tarih : 11.06.2010 10:24:09

neden sadece büyük çiftliklere hep   veriliyor burada hep zenginler düşünülüyor acaba tarım il müdürlügü  takibinde köylüye dagıtılsa olmuyor mu yani mesela örnek veriyorum ben şahsım adıma alacagım tarım ii müdürlügünden bu cevabı alamadım burada köylüyü garibanı hiç düşünen yok  lütfen büyük yetkililer duysun sesimiz ihiç   araştırmıyorlarki yetkililer arz talep varmı yokmu diye kasabalara   köylere dagıtalım diye düşünen yok ne olacak  kaymagını büyük firmlar yiyeek bu işin ebu lehep zamanında bile haklı olanın degil güçlü olanın sözü geçmiş  o devir hala devam ediyor yeter artık  köylüyü destekleyin bakın bu köylü üretici olmayacak hep dışa bagımlı olursunuz bu da çok yazıkkk derim saygılarımla