3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Uçan Süpürge Afyonkarahisar'da

Ankara’da faaliyet gösteren "Uçan Süpürge" adlı sivil toplum kuruluşu üyeleri, "Köprüler Kuruyoruz" projesi kapsamında Afyonkarahisar’a geldi. Bugün Afyonkarahisar’a gelen Uçan Süpürge ekibinden genel koordinatör Halime Güner, editör Selen Doğan, kameraman Belit Sağ, BBC Radyo’dan Niki Marx ve yapımcı Leonida Krushelnycky, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’ı makamında ziyaret etti.

Uçan Süpürge ekibinin Afyonkarahisar’a gelmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Abdullah Kaptan, hükümetin kadınların eğitimi konusunda gayret içinde olduğunu söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin de kadınların eğitilmesi için Yerel Gündem 21 Kadınlar Meclisi oluşturduğunu ifade eden Kaptan, "Ev hanımlarının eğitilmesi için kurslar düzenliyorlar. El işleri, takı tasarımları yaparak üretime katkıda bulunuyorlar" dedi.

Kadınların gelişimi ve eğitimiyle ilgili yeni bir projeleri olduğunu belirten Başkan Kaptan, "Dünya Bankası’nın Türkiye genelinde uyguladığı 630 milyon dolarlık projeye ilk başvuran il Afyonkarahisar’dır. Bu kapsamda ’Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’ oluşturuyoruz. Biz milletçe eğitimden yana olan tavrımızı her zaman ifade ediyoruz" diye konuştu.

Uçan Süpürge ekibi bugün Afyonkarahisar’da "Köprüler Kuruyoruz" projesi kapsamında, kadınların sorunlarını anlatan iki tane film gösterimi gerçekleştirecek. Uçan Süpürge’nin 2003 yılının Aralık ayında başlattığı, 55 ili kapsayan "Köprüler Kuruyoruz" projesi, farklı il ve bölgelerdeki kadınların, tüm farklılıklarına karşın kadın ortak paydasında buluşmaları ve birbirlerine deneyimlerini aktarmaları için ortam oluşturmak, kadınları yerel yönetimlerle buluşturarak sorun, talep ve beklentilerini dile getirmelerine yardımcı olmak amacını taşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 14:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?