2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Uçuran şenlik

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Uçurtma Şenliği, Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Şenliklerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan da, uçurtma uçurarak çocuklarla birlikte eğlendi.

Afyonkarahisar’da yapılan 19. Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik kapsamında gerçekleştirilecek olan uçurma yarışması öncesi Afyonkarahisar Kocatepe Gençlik ve Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu ve Afyon Kocatepe Üniveristesi (AKÜ) Halk Dansları Topluluğu folklor oyunları, TED Koleji de jimnastik gösterisi sundu.

Folklor gösterilerinin ardından Türk Müziğini Araştırma ve Tanıtma Grubu TÜMATA ’nın "Gül, Bülbül ve Şifa" konseri düzenledi. Şenlik sırasında Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu’na gelen misafirlere bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

Şenliklerde 7-14 yaş grupları arasında çocukların yaptığı uçurtmalar jüri tarafından değerlendirmeye alındı. 19. Uçurtma Şenliği’nde, en güzel uçurtma dalında Hasan Dursun, en güzel uçan uçurtma dalında ise Yunus Emre Bursalıoğlu birinci oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 20:23:09
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 17:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İrem İLARSLAN IP: 212.175.112.xxx Tarih : 7.05.2008 10:43:51

bu yıl yapılan şenlikleriniz çok güzeldi keyifle izledim gelecek senede böyle olmasını dilerim.