30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Ulu Önder Atatürk Afyon'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68. yıldönümünde Afyonkarahisar'da törenlerle anıldı. 

Afyonkarahisar'daki törenler, sabah saatlerinde Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Afyon Lisesi Müdürü Gürel Yardım, Atatürk'ü gelecek nesillere iyi anlatmak mecburiyetinde olduklarını söyledi. Bunun için öğretmenlere de büyük görevler düştüğünü ifade eden Gürel, "Ülkemize düşman olan dahili ve harici bedbahtları öğrencilerimize çok yakından göstermek mecburiyetindeyiz. Atatürk'ü anlamak, Atatürk'ü genç beyinlere yerleştirmek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak istiyorsak, Atatürk'ün gençliğe hitabesindeki hedefleri nakış nakış gençlerimize işlemeliyiz. Bugün Atatürk'ün fikirleri evrenselleşti ve bütün dünya liderlerine örnek oldu. 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun' andı yerine, 'Varlığım kendime armağan olsun, gerisi ne olursa olsun' zihniyetindeki insanlarla ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkarma imkanımız yok" dedi. 

Törende ayrıca, Afyon Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Rıza Güzelöz ve Aydın Özdemir ile Garnizon Komutanlığı'ndan Binbaşı Sami Arslan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından şiirler okunurken, şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 

Törenlere, Vali Muzaffer Dilek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Memduh Akoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 14:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?