30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Üniversite hastanesinde bir ilk

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde (Mavi Hastane) ilk defa kapalı yöntemle sol böbrek üstü bezinin çıkarılması ameliyatı yapıldı. 

Eğitim alanındaki başarılarıyla dikkat çeken AKÜ, tıp alanında yaptığı ilklere bir yenisini daha ekledi. Edinilen bilgiye göre, yüksek tansiyon tedavisi gören 47 yaşındaki Vahide Özbınar isimli hastanın böbreklerinde bez olduğu tespit edildi. Hastaneye yatırılan Özbınar'ın böbreklerinde bezler, Türkiye'de sadece 3 hastanede yapılan operasyonla alındı. Ameliyatı gerçekleştiren AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, "Birçok hastanede bu ameliyat karın açılarak yapılır. Ama biz 4 tane 1 santimetrelik delikten girerek hastanın böbreğindeki adrenal bezini çıkardık. Hastamız şu anda yürüyor ve çok rahat konumda. Bu ameliyat cerrahi olarak her yerde yapılmıyor. Kapalı yöntemle (laparoskopik) sol böbrek üstü bezinin çıkarılması ameliyatı Türkiye'de sadece 3 hastanede yapılıyor. Bunlardan birisi de AKÜ Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi'dir" dedi.
 
Ameliyat sonucu sağlığına kavuşan Vahide Özbınar ise, "Tansiyon sebebiyle hastaneye başvurdum. Elim ayağım uyuşuyordu. Dizlerim çok halsizdi. Yürümekte zorlanıyordum. Baş dönmesi vardı ve ayakta duramıyordum. Baş ağrılarım son zamanlarda çok artmıştı. Yapılan operasyon sonucu durumum düzeldi. Şu anda uçacak gibiyim" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 18:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?