4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Üreticiye 'Eğitim Kitabı'

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Denizbank işbirliği ile üreticinin gelişen tarımsal teknoloji ile buluşmasını sağlamak için gerçekleştirilen ‘Bin köye 100 bin kitap’ kampanyası kapsamında, Afyonkarahisar’da 100 kitaptan oluşan 15 kitap seti tarım danışmanlarına teslim edildi.

Toplam 5 bin 200 sayfalık 100 kitaptan oluşan bu eğitim seti, ziraat mühendisi ve bilim adamlarından oluşan 170 kişilik bir ekibin çalışmaları sonucu hazırlandı. Afyonkarahisar Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, bakanlık olarak tarım sektörünü her zaman iktisadi bir sektör olarak değerlendirdiklerini ve her iktisadi sektörde olduğu gibi verimli ve karlı bir üretim için gerekli bütün şartların tarım sektörü içinde geçerli olduğunu dile getirdi. Modern çağda bilgi ve teknoloji kullanımının en önemli üretim girdilerinin başında geldiğini belirten Erdurmuş, "Bu nedenle bakanlığımız ve Denizbank işbirliğiyle hayata geçirilen bu proje tarımsal üretimde bilgi ve teknoloji kullanıma katkı sağlayacak olması açından çok büyük bir önem arz etmektedir” dedi.


Geçmiş yıllarda çiftçi eksikliğinin giderilmesi amacıyla 'Bin köye bin danışman' projesi başlatıldığını ve projenin halen 'Bin köye 2 bin 500 danışman' şeklinde sürdürüldüğünü hatırlatan Erdurmuş, “İlimizde halen 46 tarım danışmanımız, 28 veteriner mühendis ve 18 veteriner hekim 146 yerleşim yerinde faaliyetine devam etmektedir" dedi. Erdurmuş, çiftçinin eğitimi, bilgi ve teknolojiye ulaşımını sağlamak amacıyla sertifikalı tarım danışmanlığının hayata geçirildiğini de sözlerine ekleyen Erdurmuş, eğitim setlerinde üreticinin ihtiyaç duyacağı her türlü bilginin yer aldığını bildirdi.
Denizbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Marmara Bölge Satış Müdürü Gökhan Temotaş da Denizbank olarak geçen yıl başlattıkları tarım şenliğinin bu yıl tarım seferberliği adı altında devam ettiğini belirtti.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 17:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?