2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Vahşi soygunda 8 gözaltı

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, soyulduktan sonra otomobilinde yakılarak öldürülen 70 yaşındaki kuyumcunun cinayet zanlısı oldukları iddiasıyla 8 kişi yakalandı.


İl Jandarma ekipleri ile Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 21 gün önce 70 yaşındaki Hasan Dal adlı kuyumcunun kaçırılarak, yanında bulunan altınları çalındıktan sonra otomobilinde yakılarak öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor.


Ekipler, aldıkları istihbarat çalışmaları sonucu Hasan Dal'ın altınlarının çalınması ve öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla Necmi A. (40), Erkan A. (22), Mustafa Ali Y. (22), Eray A. (16), Osman Y. (17), Süleyman A. (20), Ali T. (20) ve Kadir D'yi (30) gözaltına alındı.


Zanlılar, ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edildi.


Olaya karıştıkları belirlenen bazı kişilerin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

OLAY

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde kuyumculuk yapan ve Dişli beldesinde oturan 70 yaşındaki Hasan Dal, 21 gün önce gece otomobiliyle evine dönerken, kendilerini polis memuru olarak tanıttıkları ve yol kontrolü yaptıklarını söyledikleri öne sürülen, 3 kişi oldukları tahmin edilen zanlılar tarafından yolda durdurulmuştu.


Zanlılar, Kemerkaya beldesindeki Organize Sanayi Bölgesi karşısında kullanılmayan bir yola götürdükleri Hasan Dal'ın yanında bulunan altınları aldıktan sonra, içinde bulunduğu otomobili ateşe vermişlerdi. Yaşlı kuyumcu, otomobilde yanarak yaşamını yitirmişti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 14:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nedim tekin IP: 88.236.57.xxx Tarih : 10.09.2008 23:36:44

cezaları aslında idamlık olmalı bence bunu yapanların idamı kaldırmakla hata etti bu devlert insanı yaksalar insanı öldürseler ii herkes adam ööldürsün hapiste beslensin nerde yasıyoruz ya allah askına cezalarını ceksin yapanlar allahda onları yaksın baska bişey demicem türk vatandası