2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Vali, çetenin iç yüzünü açıkladı

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş ile birlikte 'Kuyumcu' cinayeti hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Vali İmga, İl Jandarma Kumutanlığı'nın 13 Ağustos 2008 tarihinde Bolvadin ilçesi Kemerkaya beldesi Vişnelik mevkisinde faili meçhul kişi ve kişiler tarafından yakılarak öldürülen 73 yaşındaki Hasan Dal'ın cinayet olayını çözerek büyük bir başarıya imza attığını söyledi. İmga, jandarmanın Necmi Akdeniz'in liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik eş zamanlı Bolvadin, Emirdağ, Eskişehir-Çifteler ve Seyitgazi ilçelerinde yapılan operasyon sonucunda 15 kişinin gözaltına aldığını, bunlardan örgüt lideri Akdeniz ile birlikte 5 kişinin tutuklandığını kaydetti. İmga, 10 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını dile getirdi

.
Yakalanan şahıslar hakkında Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, birden fazla kişi ile birlikte silahla yağma, tasarlayarak ve bir suçu gizlemek ve kanıtlarını ortadan kaldırmak, işlenmesini kolaylaştırmak ve yakalanmamak amacıyla kasten adam öldürmek, yakmak sureti ile mala zarar vermek, başkasına ait kredi kartını kişinin rızası olmaksızın kullanmak suçlarından haklarında işlem yapıldığını bildirdi. Tutuklanan şahısların Bolvadin, Emirdağ ve Eskişehir Çifteler ilçesinde 5 gasp suçu işlediklerinin tespit edildiğini aktaran İmga, konu ile ilgili geniş çaplı araştırmanın devam ettiğini belirterek, "Fakat burada bölgesel bir yapılanmaya gidiş varmış. Jandarma bu olayı aydınlatma, faillerini ele geçirmekle bu yapılanmanın önüne set çekmiştir. Bu çetenin çökertilmesi, böyle bir yapılanma veya düşünce içerisinde olanlara ders olacaktır" dedi.


Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş de amaçlarının Afyon ilinde vatandaşların hissedeceği huzur ve güveni sağlamak olduğunu söyledi. Albay Ödemiş, Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklarda görev yapmaktan gurur duyduklarını kaydetti. Ödemiş, olayla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini sözlerine ekledi.
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde kuyumculuk yapan ve Dişli beldesinde oturan 73 yaşındaki Hasan Dal, 13 Ağustos tarihinde gece otomobiliyle evine dönerken, kendilerini polis memuru olarak tanıttıkları ve yol kontrolü yaptıklarını söyledikleri öne sürülen, 3 kişi oldukları tahmin edilen zanlılar tarafından yolda durdurulmuştu. Zanlılar, Kemerkaya beldesindeki Vişnelik mevkiinde Hasan Dal'ın yanında bulunan altınları aldıktan sonra, içinde bulunduğu otomobili ateşe vermişlerdi. Yaşlı kuyumcu, otomobilde yanarak hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 20:49:02
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 09:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?