3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Vali anıt denetledi

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, anıt ve şehitliklerde devam eden restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Dilek, ilk olarak çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan Kocatepe Anıtı'nda incelemede bulundu.

Daha sonra Kocatepe-Şuhut arasında başlatılan Zafer Yolu yapım çalışmalarını gezen Dilek, şehitliklerin ve anıtların bakımı ve restorasyonu üzerinde titizlikle durduklarını belirterek, "Zafer Yolu yapımında İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri tarafından yürütülen çalışmalarda 5.5 kilometrelik yol açıldı. Afyonkarahisar-Kocatepe arasındaki iyileştirme çalışmalarının ardından 17 kilometrelik kısım da 2. kat asfaltlama çalışmalarına başlanacak. Mali kaynağın da Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden karşılanarak 26 Ağustos'ta kutlanacak Zafer Haftası etkinliklerine yetiştirilecek" dedi.

Son incelemesini de çalışmaların tamamlandığı Çiğiltepe Anıtı'nda yapan Vali Dilek, "Burada geçtiğimiz yıl çevre düzenleme çalışmalarını ve yol asfaltlanmasını bitirmiştik. Bu yıl da anıtın bakımını tamamladık. Yine Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi'nde bulunan Giresunlular Şehitliği'nde de bakım ve onarım çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 16:41:14
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 13:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?