2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Vali İmga'dan terör değerlendirmesi

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, terör örgütüne karşı devletin aldığı tedbirlerin çok etkili olduğunu belirterek, "Huzuru bozmak isteyen kitle gün geçtikçe yalnızlaşıyor" dedi. 

Afyonkarahisar'dan önce 2.5 yıl Batman'da görev yapan Vali Haluk İmga, Batman'da devletine bağlı çok nitelikli insanlar tanıdığını ve bunların ülkenin birliği ve bütünlüğünden yana insanlar olduğunu belirtti. İHA'ya açıklamalarda bulunan İmga, terör odaklarının bazı insanları kullandığına dikkat çekerek, "Bunlar zaman zaman olay çıkarmaya tevessül ettiler ama gerek buradaki vatandaşın teröre karşı irade ortaya koyması, gerekse devletimizin ilgili organlarının tek vücut hareket etmesiyle olayların üzerinden geldik. Orada öncelikli gereken şey, eğitim ve istihdam alanında seferberlik yapılmasıdır. Olay sadece güvenlik önlemleriyle güvenlik güçlerimize ihale edilemez. Asker ve polis yapılması gerekeni layıkıyla yapıyor. Ama bunun sivilize tedbirlerle desteklenmesi gerekir" diye konuştu. Sivilize tedbirlerin en önde geleninin ise bölgeye yatırımın yönlendirilmesi ve eğitime ağırlık verilmesi olduğunu vurguluyan İmga, "Ben uzun vadede oraların huzur bulacağına ve Türkiye'nin diğer bölgeleriyle daha fazla entegre olacağına inanıyorum. Elbette şu anda bölücü terör örgütü ve Hizbullah kısmen varlığını sürdürüyor. Ancak önemli olan bunların kitle tabanının minimize edilmesidir. Devletin aldığı tedbirler etkili oluyor. Gün geçtikçe de huzuru bozmak isteyen kitle yalnızlaşıyor" ifadelerini kullandı. 

Batman ile Afyonkarahisar'ın şartlarının çok farklı olduğunu belirten İmga, Afyonkarahisar'daki huzur ortamından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 10:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?