2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Vali İmga'dan 'yağma' uyarısı

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, tarihsel bir yağmayla karşı karşıya olunduğunu belirterek, "Maalesef definecilik adı altında pek çok yerde geçmişin mirası 'hovardaca' harcanıyor" dedi. 

Dinar ilçesindeki Kelainai, Apameia ve Kibatos antik kentinde sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceleyen ve ardından düzenlenen toplantıya katılan Vali Haluk İmga, Dinar ilçesinin hazine sandığının üzerinde oturduğuna dikkat çekti. Bu ilçede Apameia, Kelanaia ve Kibotos gibi kentlerin şekillendiğini belirten İmga, Afyonkarahisar'daki zengin kültür varlıklarının imkanlar ölçüsünde ortaya çıkarıldığını ifade etti. Kültür varlıklarını koruma konusunda ortak bilince sahip olunması gerektiğini vurgulayan İmga, "Çünkü tarihsel bir yağmayla karşı karşıyız. Maalesef definecilik adı altında pek çok yerde geçmişin mirası hovardaca harcanıyor. Örneğin Frig Vadisi bizim için çok önem arz ediyor. Ama burada kaya bloklarında dahi define arayanlara rastlanmıştır. Unutmayalım ki, bugün üzerinde olduğumuz tarihsel ve kültürel varlıklar, bize geçmişteki yaşayan insanların mirasıdır. Biz bu mirası kendi uygarlığımızın örneklerini de katarak kendi kuşaklarımıza aktarmayla yükümlüyüz" şeklinde konuştu. 

Toplantıda ayrıca, Dinar Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı, Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi Müdürü Mevlüt Üyümez ile kazı ekibinin başında bulunan Alexey Dovgalev ve Prof. Dr. Latife Summerer birer konuşma yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 10:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?