4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Vali okul inşaatlarını gezdi

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Sandıklı ve Dinar İlçelerinde incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve Bayındırlık ve İskan Müdürü İbrahim Öz ile birlikte ilk olarak Sandıklı ilçesine giden Vali Haluk İmga, Sandıklı Kaymakamı Samet Erçoşkun, Belediye Başkanı İsmail Elibol, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Can, Merkez Jandarma Karakol Komutanı Kd. Bçvş.Turhan Kolan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Bulut ve diğer görevliler tarafından karşılandı.

Vali İmga, Sandıklı İlçesinde incelemeleri esnasında inşaatı devam eden Anadolu Öğretmen Lisesinin yeni binasından incelemelerde bulundu. Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü İbrahim Eroğlu ile müteahhit firma yetkililerinden okul inşaatının son durumu hakkında bilgi alan Vali İmga, bina içerisinde bulunan birimleri tek tek gezdi.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte inşaatı devam eden Sandıklı Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası ve lojmanlarının inşaat alanına geçen Vali İmga'ya Bayındırlık ve İskan Müdürü İbrahim Öz ile Merkez Jandarma Komutanı Kd.Bçvş.Turan Kolan tarafından inşaatla ilgili bilgiler verildi.

Sandıklı ilçesindeki incelemelerinin ardından Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol'u ziyaret eden Vali İmga'ya, Sandıklı ilçesinde yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili olarak bilgiler sunuldu.

Sandıklı ilçesindeki incelemelerini tamamlayan Vali İmga ve beraberindekiler Dinar İlçesine geçerek inşaatları devam eden eğitim kurumlarında incelemelerde bulundu. Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Saffet Acar ve diğer görevliler tarafından karşılanan Vali İmga, önce Dinar Otogar Mahallesi’nde inşaatı tamamlanma aşamasına gelen 16 derslikli İlköğretim Okulu’nun sınıflarını gezerek yapılan imalatları inceledi.

Dinar İlçemizde Kelaina-Apameia Kibotos antik alanında 2008 yılında başlanılan ve halen devam eden kazı çalışmalarında elde edilen tarihi eserlerle ilgili çalışmaların yapıldığı Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek buradaki antik eserleri inceleyen Vali İmga, kazı çalışmalarını sürdüren yerli ve yabancı akademik uzman ve arkeologlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 20:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?