3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Vali teşvik paketini değerlendirdi

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, yeni açıklanan teşvik paketinde Afyonkarahisar'ın 3. bölgede yer almasını avantaj olarak değerlendirdi.


Yeni açıklanan teşvik paketinin getirdiği düzenlemeler itibariyle daha önceki teşvik paketi için yapılan eleştirilere cevap niteliğinde olduğunu söyleyen Vali İmga, "Daha öncesinde sektörel ve kademeli bir teşvik sisteminin olması bizim dileğimizdi. Yeni düzenleme bu ihtiyaca cevap veriyor. Bunun yanında Afyonkarahisar yeni pakette 3. bölgede yer almakla önemli bir avantaj yakaladı" dedi.


Yeni düzenlemenin gerçekleşmesinde çok büyük emekleri olan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Afyonkarahisar milletvekillerine şükranlarını ifade eden Vali İmga, kentin lokomotif sektörü olan mermerciliğin de yeni teşvik paketine dahil edilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Mermerciliğin yanı sıra gıda sektöründe önemli bir noktada olan ildeki bu potansiyeli artırmak için gıda sektörünün de bu kapsama alınması gerektiğini vurgulayan İmga, "Afyonkarahisar gıda sektöründe çok iddialı bir
ilimiz. Bu noktada gerek üreticilerimizin, gerekse denetim yapan kuruluşlarımızın çok hassas olması gerekiyor" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 18:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?