30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Validen kaymakamlara öğüt

VALİ'DEN KAYMAKAMLARA ÖĞÜT

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilçe kaymakamlarının şantiye şefi gibi olduklarını belirterek, teknik konularda da kendilerini geliştirmelerini istedi.

Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu'nun öncülüğünde Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Programı'nın (KÖYDES) toplantısı yapıldı. Toplantıda kaymakamlara seslenen Vali Balkanlıoğlu, KÖYDES'in yürürlüğe girmesi ile birlikte yıllardır ihtiyaç duyulan, yokluğu çekilen sıkıntıların 6-7 sene gibi kısa bir sürede büyük oranda ortadan kaldırıldığını söyledi. Bingöl'de valilik görevi yaparken şehre bağlı köylerde su sıkıntıları ile ilgili sorunlarla karşılaşıldığını belirten Balkanlıoğlu, köylerin çoğunluğunda daha önceden yolun bile olmadığını anlattı. Vali Balkanlıoğlu, şimdi ise Bingöl'de şebekeli su bağlanmayan hiçbir köyün kalmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Hepsinde şebekeli su var. Hatta mezralara kadar, mahallelere kadar. 318 köy 930 mezra vardı. 930 mezradan da 700'ünde bu konfor yaşanıyordu. Artık konfor diyeceğiz, çünkü köylerde de artık elektrikte olunca evlere kadar tazyikli su da gelince otomatik çalışma makineleri gibi aletler de devreye girdi" dedi.

KADINLARIN ÇAMAŞIR SIKINTISI DA KALMADI

Önceden köylerde yaşayan kadınların çok zor günler geçirdiğinden bahseden Balkanlıoğlu, "Kadın, çamaşır yıkayacaksa, köyün ortasındaki çeşmeden elinde bakraçlarla suyu getirir çamaşır yıkardı. Ya da köyün ortasındaki çeşmenin yanındaki çamaşır yıkamaya mahsus inşa edilmiş binalarda çamaşır yıkar, bu defa yıkanmış çamaşırını evine getirirdi. Çocuklar banyo yapacak banyo suyunu getirir, bulaşık yıkayacak su getirirdi. Su getirmek herkesin belini kıran bir olaydı. Şimdi orada bırakın köylere yolu, orada bir çok köyün yolu da asfalt oldu."

Doğuda biraz daha mahrumiyet olduğu için ödeneklerin daha fazla geldiğini belirten Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'a bakıldığında ise 2005-2011 yılları arasında toplam 52 milyon 539 bin 956 lira bir paranın geldiğini ifade ederek: "Arkadaşlarla yaptığım görüşmelerde özel idarenin imkanları da seferber edilerek bütün köylerimizin tamamında sağlıklı içme suyu, bir çok köyümüzde kanalizasyon, köylerimizin tamında da asfalt var. Köylerimizin büyük bir bölümünde de kaldırım çalışması başlamış. O da sevindirici. Artık çocuk parklarının peşinden, köylere spor sahaları geliyor. Şehirde ne varsa köylü vatandaşlarımızın da o tür imkanlara kavuşması için Özel İdare, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve KÖYDES, imkanlarını olanaklarını seferber edilecektir."

KAYMAKAMLAR ARTIK KAĞIT İMZALAMIYOR

Kaymakamların artık değişik fonksiyonlarının bulunduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, kaymakamların artık sadece kağıt imzalamadığını anlatarak şöyle dedi:

"Artık şantiye şefi gibi köylerde, yollarda, dağ başlarında, köy yollarında bu işi yürütecekler ve başlarında duracaklar. Bazen böyle teknik elemanlara taş çıkartacak kadar bilgi sahibi olmuş kaymakam arkadaşlar gördüm. Elinde metre, asfaltın kalınlığını ölçüyor, yolun genişliğini ölçüyor, kullanılan malın kalitesini biliyor. Umarım hepiniz de böyle bir performans gösterirsiniz. Bu işin vebali birinci derecede kaymakam arkadaşlarının boynunda. Gidin, bakın, ölçün. Proje yazmayı, okumayı öğrenin teknik elemanlarla beraber. Güvenmediğiniz teknik eleman varsa bizden yardım isteyin. Eğer çok kaliteli işler yaparsak, zamanında süresinde, çok dua alırız. Ama denetimde ya da yapımda ihmal gösterirsek hem şaibe hakkımızda hem de beddua alırız."

VALİ'DEN KAYMAKAMLARA ÖĞÜT
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 16:50:00
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 18:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?