30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Valiye Milli Eğitim'den brifing

VALİ BALKANLIOĞLU'NA MİLLİ EĞİTİM'DEN BRİFİNG

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım'ı makamında ziyaret ederek Afyonkarahisar'ın eğitim ve öğretimi ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, Afyonkarahisar'daki eğitimin fiziki gelişmeleri, sıkıntıları, öğretmenlerle ilgili sayısal bilgiler, yatırımlar, mali durumlar, taşımalı eğitim, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen projeler ve sorunları Vali Balkanlıoğlu'na aktardı. Yıldırım, 2010-2011 eğitim ve öğretim durumuna göre; il merkezindeki ortaöğretim kurumlarında normal eğitime geçebilmek için mevcut 169 dersliğe ek, toplam olarak 155 dersliğin ilave edilmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, il merkezinde 1 adet 24 derslikli meslek lisesine, 2 adet 24 derslikli anadolu lisesine, 1 adet 16 derslikli sosyal bilimler lisesine, 1 adet 16 derslikli güzel sanatlar ve spor lisesine, 1 adet 16 derslikli tarım meslek lisesine acil ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi. Afyonkarahisar'ın 60-72 ay yaş grubunda, 25 il ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesinde zorunlu eğitim yapılacak iller arasına alındığını belirten Yıldırım, bu konuda da çalışmalarının başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti.

 

"EĞİTİME ÖNEM VERİYORUM"

Valilik makamının onayı ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan yerel projeler hakkında da bilgiler sunan Yıldırım, uygulanan Okuma Saati Projesi, İlköğretim Okulları Dostluk, Dayanışma ve Ortak Hareketi Projesi, Ortaöğretimde Akıllı Adımlar Projesi, Cumhuriyetimizin Kazanıldığı Topraklar Projesi, Okul Dostu Kent: Afyonkarahisar Projesi, Bir Fincan Kahve Projesi, Eğitime Destek Projesi'nin genel olarak Afyonkarahisar'daki eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve eğitim kalitesinin arttırılmasını amaçlandığını kaydetti.

Vali Balkanlıoğlu ise, Afyonkarahisar'ın eğitim açısından daha başarılı olabilmesi için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Vali Balkanlıoğlu, eğitimci bir babanın evladı olarak eğitimin ne kadar önemli bir unsur olduğunu iyi bildiğini, bu amaçla Afyonkarahisar'da eğitim adına yapılacak her türlü çalışmaya sonsuz destek vereceğini ifade etti. Balkanlıoğlu, ziyaret sırasında il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerinden de çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

VALİ BALKANLIOĞLU'NA MİLLİ EĞİTİM'DEN BRİFİNG
VALİ BALKANLIOĞLU'NA MİLLİ EĞİTİM'DEN BRİFİNG
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 17:10:01
Güncelleme :31 Ocak 2011 Pazartesi 18:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?