3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Vekil işçilerin sorunlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Türkiye'nin pancar üretiminde dünyada 5., Avrupa'da ise 4. durumda olduğunu belirterek, "Bazı Avrupa ülkeleri, Türkiye'ye pancar üretiminde kısıtlama yapmasını söylemektedir. Ancak kendileri kısıtlama yapmamaktadır" dedi. 

Milletvekili Halil Ünlütepe, Afyonkarahisar Şeker Fabrikası'nda geçici işçi olarak çalışan vatandaşların sıkıntılarını dinledi. İşçiler, kendilerine kadro verilmediğini ve 3-4 ay çalıştırıldıktan sonra çıkarıldıklarını söyledi. İşçilerin sıkıntılarını bildiğini ifade eden Ünlütepe, "2002 yılında pancar ekimi yapan kişi sayısı 20 binin üzerindeydi. 2006 yılında ise bu sayı 11 bine düştü. 2002 yılında 14 bin hektar üzerinde ekim yapılırken, 2006 yılında 9 bin hektar üzerinde ekim yapılmaya başlandı. Bu iktidarın, 'Ben artık şeker fabrikalarını gözden çıkardım' dediği anlamına gelmektedir. Afyonkarahisar Şeker Fabrikası da özelleştirme kapsamı içerisindedir.

Öncelikle özelleştirme kapsamı dışına alınması gerekir. Özelleştirilse bile umarım çalışır halde olur. Türkiye pancar üretiminde dünyada 5., Avrupa'da ise 4. durumdadır. Bazı Avrupa ülkeleri, Türkiye'ye pancar üretiminde kısıtlama yapmasını söylemektedir. Ancak kendileri kısıtlama yapmamaktadır" diye konuştu. 

Geçtiğimiz yıllarda kentteki SEKA kağıt fabrikasının kapatıldığını hatırlatan Ünlütepe, "Afyonkarahisar'a yılda 40 milyon YTL getirisi vardı. İktidarın 5. yılındayız, Afyonkarahisar'a gelen yatırım yok. Mandacılık, besilicik kapatıldı. Yerine gelen yatırım yok. Afyonkarahisar bitmiş durumda. Ekonomisi de bitmiş durumda. Para kazanan belli gruplar var. Afyonkarahisar'da fuhuş sektörü kazanıyor" şeklinde konuştu. 

Ünlütepe, şeker sanayisinde çalışan işçilerin sıkıntılarını parlamentoda dile getireceğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 18:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?