1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Velilerden imam hatip tepkisi

Afyonkarahisar Kadınana İlkokulu'nun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesi için alınan karara veliler tepki gösterdi. Veliler adına basın açıklaması yapan Kadınana İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah İşgüler, okullarının İmam Hatip olarak değiştirilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Uygulamaya geçilen 4+4+4 eğitim sisteminin ardından ilköğretim okulu olarak hizmet veren Kadınana İlköğretim Okulu, daha sonra alınan karar ile ilkokulu çevrildi ve orta öğretim kısmında eğitim gören öğrenciler ise çevre okullara nakledildi. Ardından okulun bir binası İmam Hatip Ortaokulu'na çevrilerek öğrenci alımı yapılıp eğitime başlanıldı.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü okulun diğer binasının da İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermesi yönündeki kararına bu defa veliler tepki göstererek, okullarını vermek istemediklerini belirtip öğrencilerle birlikte eylem yaptı. Yaklaşık 100 veli ve çok sayıda öğrencinin katıldığı eylemde, grup adına basın açıklaması yapan Kadınana İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah İşgüler, okulun lağvedilmek istendiğini, ancak bunun haksız bir karar olduğunu söyledi.

İKİNCİ BİNAMIZI VERMEK İSTEMİYORUZ

1928 yılında kurulan ve 85 yıllık eğitim hayatında ilkokul olarak çok sayıda Afyonkarahisarlı'nın bu okuldan mezun olduğuna dikkat çeken İşgüler, şunları söyledi: "Bu tarih neden yok ediliyor. Veliler olarak kaygılıyız. Birinci binamız elden gitti, ama ikinci binayıda almak istiyorlar. Biz birinci binamıza karışmadık, herhangi bir şey söylemedik, alın sizin olsun dedik. Ama ikinci binamızı vermek istemiyoruz, bunda da çok kararlıyız. Bunun için İl Milli Eğitim Müdürü karar almış uygulamaya koymuş. Biz de bugün onlarla ve vali beyle görüşüp bunu soracağız. Amacımız gösteri ya da başka bir şey değil, biz bunun cevabını almaya gideceğiz. Biz valimizin adaletine sığınıyoruz. Orası yine İmam Hatip olarak kalsın. İki yıllık bir ömür hayatından sonra ilkokula giden öğrencilerimizi buradan çıkarıp, buraya başka bir düzen mi kurulmak isteniyor? Görüşmemizde bunu da soracağız." 

VALİDEN YARDIM İSTEDİLER

Öte yandan ailelerine yaptıkları eylemde destek veren öğrenciler, okulun tamamının İmam Hatip'e dönüştürülmesini istemediklerini, okullarını çok sevdiklerini söyledi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'dan duruma bir çare bulmasını rica eden ilkokul öğrencileri okullarını çok sevdiklerini ve onlardan alınmamasını istediler. 

Protestocular arasında bulunan öğrenci velisi Eyüp Akkan ise uygulamayı sert bir dille eleştirerek şunları söyledi: "Bu okulda şahsım ve ailemin 9 yıldır emeği ve parası var. İmam Hatip yapacağız diye okulumuzu resmen gasp ediyorlar. Okulumuzu gasp edenlere hakkımı helal etmiyorum. Bu yapılan hareketler Müslümanlık ile bağdaşıyorsa ben Müslümanlığı terk ediyor Hıristiyanlığa geçiyorum"

Eylem, atılan sloganların ardından olaysız sona erdi. Kadınana İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah İşgüler öncülüğünde oluşan bir heyetin, durumu iletmek üzere Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile görüşmeye gittikleri kaydedildi. 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2013 Çarşamba 17:13:02
Güncelleme :8 Mayıs 2013 Çarşamba 17:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?