4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

'Vergi kalkınmanın en temel unsuru'

Afyonkarahisar Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (SMMMO) tarafından, "vergilerin beyanı ve ödenmesine ilişkin sürelerde değişikliklerin fazla yaşanması" nedeniyle ilgili üyelere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Afyonkarahisar Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Erdal Sayar, Kurumlar Vergisi Beyanı ve ödenmesine ilişkin sürelerin sık sık değişmesi nedeniyle sorunlar yaşandığını ifade etti. Erdal Sayar, yaptığı konuşmada, "Vergi vermek ülkenin kalkınmasında en önemli unsurdur" dedi.

Sayar, konuşmasına şöyle devam etti: "İşletmelerin ekonomik ve finansal durumlarını para cinsinden sistemli bir şekilde özetleme işlevini üstlenen muhasebe tekniği, ticari ve ekonomik olayları belgeye dayanarak tespit ve kaydetme özelliğini aşmış olup günümüzde işletme yöneticilerinin ihtiyaç duydukları yönetim, planlama, denetim, kararlara yardımcı olma, işletme içi bilgi ve belgeleri sağlama ve işlenmemiş veri kümelerini işletmecilik açısından faydalı bilgiler haline getirme işlevini de yüklenmiş bulunmaktadır. Bununla birlikte muhasebe verileri sadece işletme yöneticilerini değil özellikle işletmeleri, 'Büyük Ortağı' durumunda devlet açısından vazgeçilmez bir kaynak olan vergi alacağının güvence altına alınması ve üçüncü kişilerin menfaatlerinin korunması amacıyla yasa koyucu muhasebeye yön veren çeşitli hükümler ihdas etmiştir."

Sayar, "bu nedenle meslek mensuplarının muhasebe ile ilgili işlemleri yürütürlerken tüm bu hükümleri dikkate almak zorunda" olduğunu söyledi.
SMMMO Başkanı Erdal Sayar'ın açılış konuşmasının ardından Vergi Denetmenleri Adil Gemalmaz ve Mehmet Yolcu tarafından "Kurumlar Vergisi Beyanı ve Güncel Sorunlar" konulu konferans kapsamında "Transfer Fiyatlandırması" anlatıldı

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 10:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?