2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

VIP konutları Afyon'a renk katacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, kentsel dönüşüm projesi ile yapılacak olan Zafer Kent Sitesi Vip Konutlarının Afyonkarahisar'ın çehresini değiştireceğini söyledi.


Afyonkarahisar Belediye Başkanı Kaptan, yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Afyonkarahisar'ın olması gereken yerden çok uzakta olduğunu belirten Kaptan, kentteki sıkıntıları, problemleri çözüme kavuşturacaklarına inandığını söyledi. Kaptan, şunları kaydetti: "Ailemizle, çocuklarımızla birlikte Afyonkarahisar'da yaşıyoruz. Afyonkarahisar'ın bir vatandaşı olarak ilimizin sorunlarını ve problemlerini bilmemiz gereken bir yapımız var. Belediye başkanı olduktan sonrada bu sorunların çözümü için çeşitli önemli projelerin altına imza atmak için karar aldım. Gayretli çalışmalarımız sonucunda şu ana kadar yaptığımız hizmetlerin altına imzamızı attık. Bu hizmetlerden en önemlisi kentin merkezinde kalmış, artık kentin en önemli yerinde yer alan Halil Ağa Semt Pazarı ve Otokar'ın olduğu bölgedeki 76 bin metrekarelik yerdi. Bu eski pazar yeri ve otogar yeri tam üç yol kavşağı ve önemli bir merkez konumundaydı. Otokarımız artık fonksiyonunu kaybetmişti. Otokar işitmecilerinin söylediği gibi yeni otogarın çevre yoluna yapılmasıyla birlikte otobüslerin artık şehir içine girmesi uygun değildi. Dolayısıyla ilimiz otogarı hem yapı hem de işletmecilik olarak günden güne değerini yetirmişti. Bununla birlikte Halil Ağa Semt Pazarının da durumu orta yerdeydi. Biz de pazar yerini daha hijyenik ve sağlıklı bir ortama taşıdık" dedi.


"ESKİ PAZAR YERİ VE OTOGARIN YERİNİ VİP KONUTLARI ALACAK"
Eski Halil Ağa Semt Pazarı ve eski otogarın bulunduğu yere Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Zafer Kent Sitesi VİP Konutlarının yer alacağını söyleyen Başkanı Kaptan, "Otogarın bulunduğu bölgede trafik bir hayli yoğunluk yaratıyordu. Gerek pazar yerinin gerekse otogarın yeni ve doğru yere yapılması konusundaki çalışmalarımıza göreve geldiğimiz 4,5 yıl öncesinden başladık. Uzun uğraşlar, görüşler ve tartışmalar neticesinde modern pazar yerimizi bölgenin en modern yeri yaptık. Ayrıca Türkiye'de bir ilke imza attık diyebilirim. Şehirler Arası Şehir İstasyonu Turizm A.Ş adı altında AFTAŞ şirketi kuruldu. Bu şirkette 39 tane üyesi olan bizim eski otogarımız içersinde kiracı arkadaşlarımız idi. Belediye olarak ısrarlı tavırlarımız ile AFTAŞ yöneticilerine yeni otogarın yerinin muhteşem olacağını anlatarak birlik ve beraberlik içersinde böyle bir projeyi hayata geçirmek için kendilerini teşvik ettik. Bu teşvik sonrasında neticemizi gayet en iyi şekildi aldık. 2007 yılının Kasım ayında inşaatına başlandığımız yeni otogarımız 29 Ekimde 2008 bitirdik. Tam bir yıl süren inşaat çalışmaları ile otogarımızın açılışını büyük bir özveri ile açma başarısı gösterdik. Yeni Otogar, 39 arkadaşımızın birleşerek gerçekleştirmiş olduğu 14 milyon YTL'lik dev bir yatırımdır. Bu yatırım gerçekleşmesi ile eski otogar ve pazar yerindeki boşaltılan kısma Kentsel Dönüşüm Projesi uygulamayı uygun gördük. Bunun üzerine yaptığımız ihalede Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği gurubu tarafından MEGA Birlik adı altında kurdukları şirket ile Kentsel Dönüşümün Projesine katkıda bulundular. Kentsel dönüşüm projesi için TOKİ ile görüşüldü ve görüşmelerimiz neticesinde istediğimiz sonucu elde edemedik. Bunun üzerine yaptığımız ihale ile kat karşılığı Türkiye'de tanınmış bir inşaat firması ile anlaştık. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 616 VİP konutun yapılacağı yere Zafer Konutları adını verdi. Yapılan ihale neticesinde kat karşılığı anlaşma sonrasında 615 dairenin 451 dairesini belediyemize kazandırdık. Bugünkü reel değerlerle toplam 130 milyon YTL eski para ile 130 trilyon belediyemiz kar sağlamış olacak. Belediyenin kasasından hiçbir masraf çıkartmadan garaj yaptırıldı ve bu da14 milyon YTL'ye mal oldu. Sadece Belediye olarak pazar yeri yapıyoruz. Belediye kendi kaynaklarını harekete geçirerek dev bir vizyon ortaya koymuştur. Hem de kasasından para çıkartmadan bu hizmetleri yaptık. Belediyenin kasasında parası yoktu ve yaptığımız çalışmalar ile belediyenin kasasına çok büyük bir servet kazandırdık. Belediyemize kazandırdığımız para ile önümüzdeki dönemde Afyonkarahisar'a daha ileriye hamle yapacak projelerle halkımızı hizmetinde kullanılacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 11:46:24
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 13:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?