2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Yakasenek'te festival coşkusu

Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Yakasenek Beldesi'nde düzenlenen "8. Kiraz Kayısı Kültür ve Sanat Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Küçük İbo ve Ankaralı Yasemin gibi tanınmış sanatçılarda festival kapsamında konser verdi.

Yakasenek Beldesi'nde geleneksel olarak düzenlenen festivalde konuşan Belediye Başkanı Necati Korkman, Yakasenek'in kiraz ve kayısıyla özdeşleştiğini söyledi.

Üretim ve pazarlamada sıkıntılarının olduğunu anlatan Korkman, 13 kilometrelik İl Özel İdaresince yaptırılan damlama sulama suyu borularının döşenmesine rağmen hala vahşi sulamayla sulama yapılmasının büyük bir ayıp olduğunu ifade etti.

Korkman, "Devlet -Toprak Su Kooperatifi ve Belediye'nin işbirliği içerisinde çalışarak en kısa zamanda bahçelerin hepsinin damlama sulama sistemine kavuşacağı inanıyorum.

Kirazda marka olmayışımız bizim büyük ayıbımızdır. Yıllar önce bu kürsüden 'Marka olmak zorundayız, değilse sonumuz hüsran' dememize rağmen maalesef bunu Akşehir'e kaptırdık. Varsın olsun orası da bizim memleketimiz ama ne yazık ki burada kirazla ilgili ne bir yatırım var nede tanıtım. Böyle marka olunmaz. Yurtdışındaki tarım fuarlarında temsil gücümüz var mı? Yok. Sonuç olarak biz bizi kandırıyoruz. İlçemizde bulanan çiftçi birliğine üye olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu onuru geri almamız gerekir" diye konuştu.

Sultandağı Kaymakam Vekili ve Çay Kaymakamı Bilal Bozdemir ise Çay İlçesi'nden başlayarak Akşehir'e kadar uzanan meyveciliğin gelişmesini mutlulukla karşıladığını ifade etti. Bozdemir, Sultandağı'nda artık meyveciliğin ekonominin lokomotifi haline geldiğini belirterek, "Meyveciliğin gelişmesinde katkısı bulunanlara şükranlarımı sunuyorum. Sultandağı ilçesindeki sorunlara vakıfız. Sorunların çözülmesi noktasında çalışmalarımız olacak ve bu sorunların takipçisi olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından en kaliteli kiraz ve en kaliteli kayısı yarışması yapıldı. En kaliteli kiraz yarışmasında birinci Asım Öztürk, ikinci Osman Gündoğdu ve üçüncü de Seval Süngü oldu. En kaliteli Kayısı yarışmasının birincisi ise Esma Ersöz olurken, ikinci Dursun Kırmaç ve üçüncü Ramazan Taşkın oldu. Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren çiftçilere çeşitli hediyeler verildi.

Festival kapsamında, sırasıyla Çağrı-Erol ikilisi, Berna Başel, Küçük İbo ve Ankaralı Yasemin birer konser vererek festivale katılanlara coşku dolu anlar yaşattı. Festivale CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 16:22:10
Güncelleme :8 Temmuz 2008 Salı 19:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?