2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Yarım Elma'da ramazan hazırlıkları

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ramazan ayın öncesi planladığı yardımlarını merkeze bağlı köylerden başlatacak.


Dernek Müdürü İsmail Yurdunuseven, ilgili düzenlediği basın toplantısında yardımların 13 belde ve 31 köyün ardından şehirde bulunan 80 mahallede yapılacak dağıtımlarla yardımların süreceğini bildirdi.


Yurdunuseven, şunları söyledi; ''Kayıtlarımızda bulunan ve yardıma muhtaç olan 351 aileye Ramazan Yardımı yapacağız. Amacımız ihtiyaç sahibi ailelerin de insanca yaşamasını sağlamak. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir prensibiyle hareket eden derneğimize tüm hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Bize verilecek zekat ve yardımlarla daha çok ailenin ihtiyacını karşılayabileceğiz.''
Yardım ve zekatların toplanması için 15 Ağustos tarihinden itibaren belediye sosyal tesisleri binasının altında ve dernek binasında masalar kurulacağını belirten Yurdunuseven, vatandaşların yardımlarını nakit veya kredi kartından makbuz karşılığı yapabileceklerini belirtti.


Hedeflerinin sadece şehir merkezi ve merkeze bağlı köyler olmadığını kaydeden İsmail Yurdunuseven, ''Hedefimiz il sınırlarımız içerisinde bulunan 18 ilçe ve 500'ün üzerindeki köyler. Hayırsever Afyonkarahisarlı iş adamlarına sesleniyorum: Sizler yardım ve zekatlarınızı bize verirseniz, bu hedef hiç de zor olmayacaktır. Çünkü biz dinimizin emri gereği en yakınımızda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı oluyoruz. Ramazan yardımlarının yanında daha çok et verebilmek için adak kurban etlerinizi de derneğimize bekliyoruz'' diye konuştu.


Gıda yardımlarının yanı sıra giyecek yardımı da yapılması için çalışmaların sürdüğünü de hatırlatan Yurdunuseven, bugüne kadar derneğe yaptıkları yardımlardan dolayı hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 16:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?