1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Yarşi ilgisizlikten yakındı

ÜNLÜ HALK OZANI ÖMER YARŞİ İLGİSİZLİKTEN YAKINDI

Ünlü halk ozanı Ömer Yarşi, Afyonkarahisar Türküleri, Oyunları, Şiirleri, Öyküleri Gelenek ve Göreneklerini içeren 20. Resitali'ni Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi.

Halk ozanı Ömer Yarşi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda Afyonkarahisar'daki sanatseverlere Afyonkarahisar türkülerinin, oyunlarının, şiirlerinin, öyküleri gelenekleri ve göreneklerinin içerisinde yer aldığı doyumsuz bir gün yaşattı. Ömer Yarşi, programda yaptığı konuşmada, ilgisizlikten yakındı. Antalya'da yaşadığını söyleyen Yarşi, Antalya'da gördüğü ilgiyi memleketi Afyonkarahisar'da göremediğini dile getirdi.

Kendisi tarafından dile getirilen besteleri saz eşliğinde katılımcılara seslendiren Ömer Yarşi, Afyonkarahisar'ın kendisinde ayrı bir yeri ve önemi olduğunu söyledi. Bu gün burada olmaktan dolayı ayrı bir mutluluk içerisinde olduğunu anlatan Yarşi, şunları söyledi: "Ama yinede söyleyeceğim bir şeyler var. Ben şu an Antalya'da yaşıyorum. İnanın Antalya'da gördüğüm ilgiyi memleketim Afyonkarahisar'da göremedim."

Ünlü halk ozanının programını Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Koçer, DSP eski İl Başkanı Ahmet Arslan ve çok sayıda sanatsever izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 11:50:04
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 11:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?