3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Yaşam mücadelesi veriyor

Afyonkarahisar'da ekili alanda çıkan yangında alevler arasında kalarak birinci derece yanan itfaiye memuru Celal Ketenci (33) hayatta kalma mücadele veriyor.

Afyonkarahisar'da önceki gün Çevre Yolu ile Fuar Alanı arasındaki ekili alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmıştı. Yangında uzman çavuşluktan itfaiye memurluğuna geçen evli 1 kız çocuğu babası itfaiye memuru Ketenci alevler arasında kalarak yaralanmıştı.

Ketenci, önce Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Tıp Fakültesi'ne kaldırılmış, yanık ünitesi olmadığı için Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Hayati tehlikesi devam eden Ketenci'nin, Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisine devam ediliyor.

Afyonkarahisar Memurlar Yardımlaşma Derneği (AFMEYAD) Başkanı İzzet Büyüközer ve yönetim kurulu üyeleri, Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Ketenci hakkında bilgi veren Müdür Gürsan, Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Ketenci'nin hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

Rüzgarın bir anda yön değiştirmesiyle Ketenci'nin alevler arasında kalarak birinci derece yandığını bildiren Gürsan, "Personelimizin başına böyle bir olay gelmesi bizi derinden üzdü. Tedavi gördüğü hastane ile devamlı telefonla görüşerek bilgi alıyoruz. Şu anda vücudunun dışındaki yanıkların durumunun iyi olduğunu öğrendik. Ancak, vücudunun içinde meydana gelen özellikle akciğerindeki yanma nedeniyle durumun riskli olduğu bilgisine aldık. İç organların yanması büyük bir sıkıntı oluşturuyormuş. Memurumuzun ağzı ve gözünün dışında vücudunun her yeri sarılıymış. Doktorlar, Celal'in durumun biraz iyiye gittiğini 2 veya 3 güne kadar
her şeyin belli olacağını söylediler" dedi.

Bu olayın herkesi üzdüğünü ve Ketenci'nin sağlığına kavuşması için seferber olduklarını aktaran Müdür Gürsan, "Celal, bizde 1 yıldır itfaiye memuru olarak çalışıyordu. Uzman çavuşluktan ayrıldıktan sonra işe başlamıştı. Çok iyi ve başarılı bir kardeşimizdi. Onun iyi olması için elimizden geleni yapıyor ve bol bol dua ediyoruz. İnşallah bir an önce iyi olur ve eski sağlığına kavuşur" diye konuştu.

AFMEYAD Başkanı İzzet Büyüközer de talihsiz olay karşısında çok üzüldüklerini, Celal için üzerlerine düşen maddi ve manevi desteği her zaman vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 19:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?