3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Yaşlı adam ihmal kurbanı mı?

Afyonkarahisar'da yaşayan Bünyamin ve Mehmet Uğur kardeşler, babalarını ayağı kırık olarak girdiği hastaneden bir hafta sonra ölü olarak aldıklarını iddia etti.

Köyüne giden 79 yaşındaki Süleyman Uğur, dolmuştan inerek karşıya geçmeye çalıştı. Karşıya geçtiği esnada kamyonun geçtiğini zannederek hareket edince kamyonun arka kasasına ayağını çarparak yaralandı. Kazada ayağını kıran Süleyman Uğur, 112 Acil Servis ekibi tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Babalarının kaza esnasında sadece ayağını kırdığını anlatan Bünyamin ve Mehmet Uğur kardeşler babasının ayağı kırık halde altı saat bekledikten sonra gerekli müdahalenin yapıldığını dile getirdi. Babaları Süleyman Uğur'un bir rahatsızlığı olmadığını sadece kaza esnasında ayağının kırılmasından dolayı hastaneye götürüldüğünü hatırlatan Uğur kardeşler, babalarının ihmal sonrası öldüğünü iddia etti. Hastane doktorlarının babalarına gerekli müdahaleyi yapmadıklarını ve ihmal sonucu babalarının kazadan yaklaşık bir hafta sonra kendilerine iyi dedikleri gün hayatını kaybettiğini belirten Mehmet Uğur, sağlam olan babalarının hastanede öldüğünü söyledi.

BABAMIZ İHMAL KURBANI OLDU
Uğur kardeşler babaları Süleyman Uğur'un başına gelen olayı şöyle anlattı: "25 Eylül 2009 günü babamız köye gitmek istediğini söyledi. Köye gitmek için dolmuşa bindi. Daha sonra köyün girişinde inerek karşıya geçmek istemiş. Bir kamyonun geldiğini görünce geçmeyip beklemiş. O esnada kamyon yavaşlamış babamda kamyonun yavaşladığını göremeyince kamyonun arka tarafındaki tampona ayağı çarpmış. Ayağı orada kırılmış. Kamyon şoförü ve o yolu kullanan duyarlı sürücüler 112 acil servis ambulansını çağırmışlar.Babamı AKÜ Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne ambulans götürmüş."

Babalarının kaza esnasında şuurunun yerinde olduğunu öğrendiklerini belirten Uğur kardeşler, sözlerine şöyle devam etti: "Daha sonra bizi arayarak babamızın kaza ettiğini söylediler. Biz de hastaneye geldik. O esnada babama ilk müdahale yapılmış. Yani tomografi, röntgen ve diğer tahlilleri yapılmış. Fakat babamın ayağı kırık olduğu için hiç durmadan kanıyordu. Ona bir önlem alamadılar. İlk müdahaleyi biz yeterli görmedik."

Doktoru araya araya hastaneye zor getirdiklerini belirten Uğur kardeşler, olayı anlatmaya şöyle devam etti: "Daha sonra doktor geldi ve babamızın ameliyat olması gerektiğini söyledi. Servise çıkarıp babamı bir odaya yatırdılar. Biz babamızın yoğun bakıma alınmasını istedik. Çünkü babamızın şuurunun yerinde olmadığını gördük. Bizi servise çıkardılar ve serviste de gerekli müdahaleyi yapmadılar. Daha sonra biz doktora babamıza bakılmasını istedik ve öylelikle babamıza baktılar."

Babaları serviste yatarken doktorların ameliyata gireceğini söylemeleri üzerine gerekli hazırlıkları yapmalarına rağmen üç gün ameliyat olacak diye sadece bir çorba içirdiklerini söyleyen Uğur kardeşler, babalarının ameliyat edilmemesinin yoğun bakımda boş yer olmamasına bağlandığını ve ihmal sonucu babalarının öldüğünü iddia etti.

BABAM ÖLDÜĞÜ GÜN ÇOK FENALAŞTI
Babasının kaza yaptığından üç gün sonra ameliyat olduğunu anlatan Mehmet Uğur, şöyle konuştu: "ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı. Babam ameliyattan bir gün sonra fenalaştı. Biz hastanın iyiye gideceğini düşünürken bir anda daha kötüye gitti. Biz doktorları çağırdık ve babama bakıp gittiler. Doktorlar babamın yoğun bakımda yatması gerektiğini fakat yer olmadığı için yatırılamadığını dile getirdi. Babam öldüğü gün çok fenalaştı. Doktora yine gittim. Babamın durumu kötü dedim. Doktor geldi baktı ve babamın diyalize girmesi gerektiğini söyledi."
Babasının böbrek rahatsızlığı olmadığını anlatan Mehmet Uğur, şunları söyledi: "Doktor diyalize girecek deyince tamam dedik. Bize bazı malzemeler aldırdılar. Babamızı diyalize aldılar. İki saat diyalizde kalacağını daha sonra yoğun bakıma alınacağını doktor söyledi. Bizim gitmemizi söylediler. Daha sonra hastaneden ayrılarak eve geldik. Çarşamba gecesi bizi hastaneden arayarak babamızın kötü durumda olduğunu hastaneye gelmemizi istediler. Hastaneye gittiğimizde babamızın öldüğünü duyduk. Babamın ihmal nedeniyle öldüğünü düşünüyorum. Çünkü, babam hastaneye ayağı kırık girdi ölü olarak çıktı."
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 15:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?