4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Yatırım yapana yardımcı oluruz

HERA TEKSTİL 2. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

ROTEKS Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, HERA Tekstil'in İzmir'deki ROTEKS Tekstil'in bir kolu olduğunu söyledi.

Eskinazi, Afyonkarahisar'da HERA Tekstil bünyesinde 650 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, 5084 sayılı Teşvik Yasası ile kente pek çok alanda yatırım yapıldığını belirterek, yasanın Afyonkarahisar'a büyük fayda sağladığını söyledi.

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde 2007 yılında 5084 sayılı Teşvik Yasası'ndan yararlanılarak kurulan HERA Tekstil, ikinci yılını kent protokolü ve çalışanlarıyla kutladı. Firmanın düzenlediği programa Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı ve ROTEKS Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi ve firma çalışanları katıldı. Vali İmga ve Belediye Başkanı Çoban, fabrikayı gezerek çalışmalar hakkında ROTEKS Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi'den bilgi aldı.

HERA Tekstil'in İzmir'deki ROTEKS Tekstil'in bir kolu olduğunu anlatan Eskinazi, ilk yatırımı Romanya'ya yaptıklarını söyledi. Eskinazi, toplam 2 bin 500 çalışanları olduğunu belirterek, Afyonkarahisar'da ise HERA Tekstil bünyesinde 650 kişinin istihdam edildiğini bildirdi. Daha fazla istihdam ortamı yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Eskinazi, 5084 sayılı Teşvik Yasası'ndan faydalanarak fabrikayı kurduklarını ifade etti.

YATIRIM YAPANA YARDIMCI OLURUZ

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da fabrikanın kente çok büyük katkısı olduğunu ve bir çok insanın iş imkanına kavuştuğunu söyledi. Çoban, kente yatırım yapmaya gelen her kim olursa yardımcı olacaklarına dikkat çekti.

Vali Haluk İmga ise, 5084 sayılı Teşvik Yasası ile kente pek çok alanda yatırım yapıldığını belirterek, "Teşvik Yasası Afyonkarahisar'a pek çok alanda fayda getirdi. İnsanlarımız için yeni iş imkanı doğdu. Ayrıca, fabrikaların çalışan sayılarını yükseltmeleri de bizler için memnuniyet vericidir. Söz konusu yasanın Afyonkarahisar'a çok faydası oldu" dedi.

HERA TEKSTİL 2. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
HERA TEKSTİL 2. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 16:39:04
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 09:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?