4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Yaz okulları açıldı

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen yaz okulları törenle açıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Yaz okulları açılış törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ömer Adar, Belediye Başkan Vekili Mahmut Karcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, TÜFAD Başkanı Agah Bıyıkoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, Şube Müdürleri ve spor taban birlikleri temsilcileri ile sporcu aileleri katıldı. İl Spor Merkezleri'nde basketbol branşına 55, Karate 13, Voleybol 37, taekwondo 24, vücut geliştirme 4, masa tenisi 8, eskrim 5 ve güreşe 1 öğrencinin toplamda ise 147 öğrencinin kayıt yaptırdı.

Yaz okulları açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ömer Adar, yoğun ders yılının ardından çocukların spora yönelmesinin mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Vali Yardımcısı Adar, "Yoğun sınav maratonunda çocuklarımızı spor yapmaktan alıkoyduk. Okulların kapanması ile yaz döneminde GSİM ve okullarımıza ait birçok spor tesisi boş vaziyette kalıyor. Az önce iki başarılı sporcumuzu alkışladık. İnşallah bu tip faaliyetler devam ettiği sürece onlar gibi daha birçoğunu alkışlayacağız. Sporun ön planda olduğu bugün, bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ise; günümüzde sporun lüks değil, bir gereksinim olduğunu hatırlatarak şunları dile getirdi;  "Çağımız dünyasında bu gereksinim daha da artmıştır. Teknolojinin getirdiği imkanlar insanoğlunu hareketsizliğe itmekte, sağlıksız bireyler olmamıza yol açmakta, çocuklarımız bilgisayar başında sanal ortamlarda oyunlar oynamakta, heyecanı ekranda aramaktadırlar. Gerçek yaşamdan uzaklaşmakta, yabancılaşmaktadırlar. Bir grup gencimiz ise özellikle üniversite giriş sınavları öncesi yıllardan başlamak üzere ağır ders yükü altında bedeninin yeteneklerini keşfedememekte, saldırganlaşmakta, psikolojik baskılar altında kalarak mutsuz bireyler olmaktadır. Yaşamın ileriki yıllarına bir durumda verimi düşük, yaşamdan zevk almayan bireyler oluşmaktadır."

Konuşmaların ardından Ritim Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Mareşal Fevzi Çakmak Spor Kulübü jimnastikçileri ve Şampiyon Spor Kulübü karatecileri gösterilerini sunması ile tören sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 22:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?