3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Yazıcıoğlu için mevlid okutuldu

Türk Veteriner Hekimliği'nin 167. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası'nca düzenlenen programda Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile kazada hayatını kaybedenler için Mevlit-i Şerif okundu.


Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası tarafından Türk Veteriner Hekimliği'nin 167. yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi. Etkinliğe Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, TOSYÖV Başkanı İhsan Beşer ile çok sayıda veteriner hekim katıldı.

Programda konuşan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Birdane, seçim çalışmaları sırasından geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP Partisi Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı, yaşam tarzı hakkında bilgiler verdi. Birdane, "Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, veteriner hekimlerin Mehmet Akif kuşağını temsil etmektedir. Etrafındakilerin, ateşe girmeden yetişmelerini, bu memleket için çalışmalarını, vatanseverlere kendi partisine mensup olmasalar bile değer veren çok az siyasetçilerden birisiydi. O ve onun gibi düşünenler hiçbir zaman siyasetin çirkin yollarına girmeden,
halkımız gibi kendi yağıyla kavrulanlardan olmaya çalışmıştır. Bu onların hayat tarzında kaçınılmaz bir seçenektir. 14 kanun, 29 soru önergesi veren Sayın Yazıcıoğlu, sadece mesleği için değil, tüm halkımız için çalışmıştır. Ruhu şad olsun"


Konuşmasına veteriner hekimlerin çektiği sıkıntılar ile ilgili konuşarak devam eden Birdane, "Bugün her meslektaşımın ortalama 50 bin lira alacağı bulunmaktadır. Çoğu bir sene ödemesiz, bazıları ise karşılıksız hibe olarak verilmiştir. Bunu tüm ülkemiz için düşündüğümüzde en az 3 bin lira parası kalan 2 bin veteriner hekimin, 6 milyon lirası sırf çiftçi ve köylümüzde kalmaktadır. Meslektaşlarımın köylü ve çiftçilerimize açtıkları kredi ise, en az ortalama 20 bin lira olup, 40 milyon lira kredi sağlamaktadır. Üstelik bunu her sene yapmaktadır. Veteriner Hekimlerimiz, gece, gündüz, kar, yağmur demeden çalışmaktadır" dedi.
Birdane'nin konuşmasının ardından merhum Yazıcıoğlu için Mevlit-i Şerif okundu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 17:07:28
Güncelleme :27 Nisan 2009 Pazartesi 18:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?