3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Yemenici, İGM üyelerini bilgilendirdi

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ YEMENİCİ, MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Meclis üyelerine çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 9. birleşimi Meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Belirlenen gündem maddeleri ile devam eden toplantıda İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Meclis üyelerine çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren hastane, Sağlık ocakları ve Sağlık evlerinin son durumunu Meclis üyelerine aktaran Sağlık Müdürü Yemenici, Afyonkarahisar'da 14 devlet hastanesi bulunduğu ve İhsaniye ilçesine de Kızılay tarafından 10 yataklı entegre hastanesi yapılacağını dile getirdi.

Kızılören, Evciler, Dazkırı ve Çobanlar ilçelerinde devlet hastanesinin bulunmadığını belirten Yemenici, bu ilçelerin nüfusunun az olmasından dolayı hastanelerin yapılmadığını fakat Sağlık ocaklarının tam kapasite hizmet verdiğini aktardı. Geçtiğimiz aylarda hizmete giren helikopter ambulansın şuana kadar 29 vaka için havalandığını anlatan Dr. Yemenici, bu vakalardan sadece 2'nin hayatını kaybettiğini söyledi. 2010 yılında Afyonkarahisar'ın aile hekimliğine adım atacağını ifade eden Yemenici, aile hekimliğinin 33 ilde uygulandığını Sağlık Bakanlığının hedefinin 81 ilde aile hekimliğini yaygınlaştırmak olduğunu kaydetti.

Afyonkarahisar'da 3 bin 430 kişiye bir hekim düştüğünü söyledi.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ YEMENİCİ, MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 15:10:05
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 15:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?