2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Yeni konservatuar öğrencileri belli oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümlerine öğrenci almak için yapılan özel yetenek giriş sınavları sona erdi.


Toplam 271 öğrenci adayının katıldığı sınavlar Ahmet Karahisari Kampüsünde bulunan Devlet Konservatuvarı binasında iki aşama halinde gerçekleştirildi. Sınav sonunda Yaylı Çalgılar Anasanat Dalına 14, Piyano Anasanat Dalına 11, Nefesli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalına 5 olmak üzere Müzik Bölümüne toplam 30, Temel Bilimler Anasanat Dalına 13, Ses Eğitimi Anasanat Dalına 8 olmak üzere Türk Sanat Müziği Bölümüne toplam 21, Çalgı Eğitimi Anasanat Dalına 10 ve Ses Eğitimi Anasanat Dalına 10 olmak üzere Türk Halk Müziği Bölümü'ne toplam 20 öğrenci alındı.


Özel yetenek giriş sınavının ilk aşamasında adaylardan kendilerine verilen tek sesleri iki-üç-dört sesli akorları, ezgi parçalarını ve ritm kalıplarını tekrarlamaları istendi.


İlk aşamada Türk Sanat Müziği Bölümü için başvuran 76 adaydan 47'si, Türk Halk Müziği Bölümü için başvuran 124 adaydan 67'si ve Müzik Bölümü için başvuran 71 adaydan 46'sı başarılı olarak 2. aşama sınavına katılmaya hak kazandı.
2. aşama sınavında adayların müzik yeteneklerini ölçmeye yönelik ses algılama, ritm algılama ve ezgi tekrarı gibi ölçmeler yer aldı. Bu aşamada adayların müzikal performanslarını değerlendirmek amacıyla hazırladıkları sınav parçaları da dinlendi.
Sınavlarda Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü'nden 7, Türk Halk Müziği Bölümü'nden 5, Türk Sanat Müziği Bölümü'nden de 7 öğretim elemanı görev aldı.
Sınav sonunda değerlendirme Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından oluşan komisyon tarafından yapıldı. 2. aşama sınavını kazanarak kontenjana giren asıl adayların kayıtları Ahmet Karahisari Kampüsündeki Devlet Konservatuvarı binasında 8-12 Eylül 2008 tarihleri arasında kesin kayıt yaptırabilecekler. Kontenjan açığı kalması durumunda, 15-17 Eylül 2008 tarihlerinde de yedek listedeki adayların kayıtları yapılacak.


Devlet Konservatuvarı Özel Yetenek Giriş Sınavlarının bölümlere göre kesin sonuçları AKÜ'nün www.aku.edu.tr adresinde ilan edildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?