2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Yeni terminal hizmete açıldı

Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri A.Ş. tarafından yaptırılan Şehirlerarası Otobüs Terminali hizmet vermeye başladı.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin destekleriyle otogar esnafı tarafından kurulan Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri A.Ş. tarafından çevre yolu üzerine yaptırılan Şehirlerarası Otobüs Terminali hizmet vermeye başladı. Afyonkarahisar Şehirler Arası Otobüs Terminalinin açılışına Vali Haluk İmga, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ve otobüs işletmecileri A.Ş üyeleri katıldı.

Kurban kesimi ile başlayan program Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya'nın açılışa katılan Vali İmga ve diğer protokol üyelerine otogarı gezdirmesi ile devam etti.

Afyonkarahisar'a yakışan bir otogar yapmaya çalıştıklarını ve bunun da başardıklarını söyleyen Yönetim kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, mevcut otogarın şehir içinde kalması ve işlevini tamamlamasının ardından Çevre yolu üzerine taşınan yeni terminal binası görüntüsüyle de birçok şehre örnek olduğunun altını çizdi.

1 yılda otogar inşaatının tamamlandığı söyleyen Altınkaya, "60 bin 589 metrekarelik alanda geçen yıl Kasım ayı içerisinde inşaat çalışmalarının başladığı terminalde 8 bin 650 metrekare kapalı alana sahip Şehirlerarası yolcu terminali, 350 metrekare kapalı alana sahip ilçe yolcu terminali, 12 bin metrekare 30 adet transit, 15 adet kalkış ve 12 adet uzun süreli ve bekleme peronu, 3 bin metrekare 35 peron İlçe araçları parkı, 146 adet yolcu otomobil parkı, 18 adet acente servisleri (minibüs) parkı, 13 peron terminal ring servisleri ( minibüs), 8 adet terminal ticari araç taksi parkı, 18 adet şehirlerarası bilet gişesi (Acente), 7 bin metrekare yeşil alan ile 18 bin metrekare koruluk yer almaktadır" dedi.

VALİ İMGA'YA GÜNÜN ANISINA OTOBÜS BİLETİ VERİLDİ
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'nın yeni Şehirlerarası Otobüs İşletmesinde çalışanları teker teker ziyaret ederek başarılar diledi. Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Bülent Saygı Vali İmga'ya günün anısına Afyonkarahisar Ankara seferine gitmekte olan bir otobüs bileti armağan etti. Vali İmga bileti Saygı'dan alarak teşekkür etti. Otobüs terminalinin hijyenik bir ortamda olmasından dolayı memnun olduğunu dile getiren Vali İmga, böylesine güzel bir otogar Afyonkarahisar halkına yakışmıştır. Bu otogarın yapılmasında emeği olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?