2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Yeni yeşil kart uygulamaları

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Tedavi Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Deniz Fırat, Afyonkarahisar'da yeşil karttaki yeni uygulamanın 1 Ekim 2008'de hayata geçtiğini yeni uygulama ile ilgili bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını söyledi.


1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren yeni Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği yeşil kart kullananların sıkıntı yaşamaması için Yeşil Kart Bürosu olarak vatandaşlara daha iyi hizmet için çalıştıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürlüğü Tedavi Hizmetler Şube Müdürü Dr. Deniz Fırat, "Yeni uygulamaya halkımız tam olarak alışamadı. Fakat kısa sürede alışacağına inanıyorum" dedi.


5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Dr. Fırat, "Bu tarihten itibaren milletvekilleri hariç halkın tümü Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) dahil olacaktır" diye konuştu. Bu arada yeşil kartlıların da iki yıl süresince GSS kapsamında yeşil kartları ile devam edeceğini belirten Dr. Deniz Fırat, sözlerine şöyle devam etti: "1 Ekim 2008 tarihinden itibaren kişi başına aylık gelirleri ve aile içindeki gelir payı hesaplaması
değişmiş olup asgari ücretin netinin değil brütünün üçte biri dikkate alınmış ve uygulamaya geçilmiştir. Yani aylık brüt ücret olan 638,70 YTL'nin üçte birinden (212.90 YTL) az aylık geliri olanlar 01.10.2010' a kadar yeşil kartları ile devam edecek daha sonra primleri devlet tarafından ödenecektir."


İl İdare Kurulu'nca alınan kararların 5510 sayılı yasa gereğince tescil edilmek üzere SGK'ya bildirildiğini anlatan Fırat, sözlerini şöyle tamamladı: "Kişilere de gerekçeli red kararları tebliğ edilerek SGK'ya yönlendirilmektedir. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girdikten sonra büromuzda işlemler normal seyrinde devam etmektedir ve vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmeler yeşil kart büromuzdaki görevli personel tarafından yapılmaktadır. Şu
ana kadar bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır."

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 18:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?