1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Yeniden görebilecekler mi?

HASTALAR YENİDEN MUAYENE EDİLDİ

Afyonkarahisar'da özel bir sağlık merkezinde katarakt ameliyatı olduktan sonra görme duyularını kaybettikleri iddia edilen 7 hastadan altısı, Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen bir doktor tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde muayene edildi. Katarakt ameliyatı olduktan sonra görme duyusunu kaybeden Mehmet Macit ise, sağlık sorunlarını neden göstererek muayeneye gelmedi.

Öğle saatlerinde hastaneye getirilen Salih Dalkılıç, Osman Yıldırım, Kamil Öz, Ahmet Ertürk, Lütfiye Akkuş ve İsmet Öztürk hastanenin toplantı salonunda bir süre bekletildi. Burada öğle yemeklerini yiyen Emirhisar ve Hırka köyünde yaşayan 6 kişi, daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ankara Ulucanlar Göz Hastanesi Doktoru Prof. Dr. Pelin Yılmazbaş tarafından muayene edildi. Hastaların muayenesi sırasında bakanlığın görevlendirdiği müfettiş Güngör Ayhan da hazır bulundu.

TEKRAR AMELİYAT OLABİLİRLER

Yapılan muayenenin ardından bir açıklama yapan Prof.Dr. Pelin Yılmazbaş, hastalardan bazılarının ikinci bir ameliyattan geçirileceğini bildirerek, "Bugün hastaların hem ameliyat olan gözlerini hem de diğer gözlerini inceledik. Bir durum değerlendirmesi yaptık. Şimdilik gözü alınmayan hastalar ile gözü alınmış olan hastalarımız var. Gözü alınmayan hastaların şu an için gözü alınma riski yok, düzelmiş sayılır. Görme ümidi için henüz bir şey söyleyemiyoruz" dedi.

Hastaların tedavilerine devam edeceklerini belirten Prof.Dr. Yılmazbaş, bazı hastaların ilave ameliyat olması gerektiğini belirterek "Durumu izleyeceğiz. Altı hastaya baktık, şu an kesin bir şey söylemek için erken" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 17:03:04
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 19:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?