1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

'Yerel medya daha kuvvetli'

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de yerel medyanın ulusal medyadan daha kuvvetli olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar'da 35 ortaklı Mega Birlik Medya Grup A.Ş. tarafından kurulan Kanal 3 televizyonun açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar'da 35 işadamının biraraya gelerek bir başarı hikayesine temel attıklarını belirtti. Aslında bugün bakıldığında başarılı illerin arkasında bir tek gerçek olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "O gerçekte, o ilin valisi, belediye başkanı, milletvekili, oda ve borsa başkanları, sivil toplum örgütleri ve medyasının bir ve beraber hareket edebiliyorsa o şehre rahmet ve bereket gelir. Bunun da güzel bir öncülüğünü yapan 35 işadamımızı kutluyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin iletişimde birçok Avrupa ülkesinin önünde olduğunu ve ülke genelinde yayın yapan 400 televizyon olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, "İşte bir ülkede sağlıklı bir iletişim kuvvetli olursa o zaman ilim olur; ilim de kuvvetli olur, fikir de kuvvetli olur, ekonomi de kuvvetli olur, millet de kuvvetli olur. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkartmayalım. Onun için herkesin konuşabileceği, herkesin konuşturulabildiği mekanların hepimizin önünü açıyor olması lazım. Bugün artık düşüncenin, söylemin suç olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Onun için de yerel medya bu açıdan çok önemli. Bakın ben Ankara, İstanbul'u bırakan, bütün Türkiye'yi geziyorum. 79 ilimizde kim kuvvetli derseniz? Yerel medya ulusal medyadan daha kuvvetli. Bu açıdan ben Mega Birlik Medya Grup A.Ş.'yi beraberliğinizden dolayı kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Mega Birlik Medya Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, birlikte kurdeleyi keserek televizyonun açılışını yaptılar. Televizyonu gezen Hisarcıklıoğlu, Vali İmga ve Belediye Başkanı Çoban ile birlikte canlı yayına katıldı. Hisarcıklıoğlu, daha sonra Vali İmga, Belediye Başkanı Çoban ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler ile birlikte ATB hizmet binasının açılışını yaptı.

Ticaret Borsası binasını gezen Hisarcıklıoğlu, buradan da Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'na (ATSO) geçerek ATSO Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Grafik Tasarım Merkezi'nin açılışını yaptı.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU:
TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU:
TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU:
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 18:57:03
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 08:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?