2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Yeşil Okul' projesi

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, birçok ilçede mülki idare amirlerinin gayret ve destekleri ile oluşturulan ormanlık alanlar bulunmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. 

Afyonkarahisar'da 'Ağaçlandırma Seferberliği' kapsamında Vali Haluk İmga başkanlığında, Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, Kaymakamlar, Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. 

Toplantıda konuşan Vali İmga, 2008 yılında yapılacak ağaçlandırma çalışmalarının planlandığı şekilde başladığını söyledi. Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü'nün ağaçlandırma çalışmaları dışında yapılacak çalışmaların İl Merkezinde Valilik ve İlçe merkezlerinde kaymakamların öncülüğün de gerçekleşeceğini belirten Vali İmga, birçok ilçede mülki idare amirlerinin kendi gayret ve destekleri ile oluşan ormanlık alanlar bulunmasının memnuniyet verici bir çalışma olduğunu söyledi. 

Afyonkarahisar halkının bu konuda oldukça duyarlı olduğunu belirten Vali İmga, şöyle konuştu: "Bu nedenle başta biz olmak üzere önümüzdeki dönem herkese büyük görev düşmektedir. Ekonomik gelir elde edilmesi nedeniyle ceviz türü ekonomik ağaçlara yönelinmesi gerekir. Ağaçlandırma çalışmalarının daha verimli olması amacıyla il geneline ait her türlü bilgi ve fotoğraf temin edilerek ilçelerdeki ağaçlandırma çalışmalarında değerlendirilebilir. Ağaçlandırma seferberliği kapsamında tüm kurumların işbirliği içerisinde faydalı bir çalışma yapacağına inanıyorum" 

Vali Haluk İmga; Hazine arazilerinde özel fidanlık kurmak isteyenlerin il merkezinde valiliğe, ilçelerde ise kaymakamlıklara başvurmaları gerektiğine dikkat çekti. 

YOKSUL AİLELERE CEVİZ FİDANI DAĞITILACAK 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca fakir ve muhtaç ailelere başta ceviz fidanı olmak üzere ekonomik ağaçların dağıtılacağı, böylece ailelerin ekonomisine katkıda bulunulacağı belirtildi. 

Vali İmga, ağaçlandırma kampanyasına halkın katılımını sağlamak amacıyla ilçelerde "Yeşil Okul", "Her Öğrenciye Bir Fidan" adı altında ağaçlandırma kampanyaları açılarak bu ağaçlandırma seferberliği sayesinde kentin daha yeşil bir dokuya kavuşabileceğine inandığını belirtti. Vali İmga, son olarak; ağaçlandırmaya önem verirken ormanlara zarar veren keçi varlığı ile mücadelenin de aynı paralelde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti. Daha sonra ilçe kaymakamları ağaçlandırma konusunda ilçelerinde yapılacak kamu ve özel sektörün çalışmaları hakkında bilgi verdiler. 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 10:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?