1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Yılın ailesi seçildi

AFYONKARAHİSAR'DA AİLE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

15-21 Mayıs Aile Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu'nda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, kentleşme ve ekonomik nedenlerle ailenin giderek çekirdek aile halini aldığını, küçüldüğünü belirtti.

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yaklaşık 6 bin dosya bulunduğunu ve 2 bin dosyanın yardım almak isteyen ‘ailelere’ ait olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Ertürk, "Bize gelen dosyaların tamamı küçük yaşta evlendirilmiş bireylere ait. Eğitim düzeyleri ise ilkokul ve ortaokul seviyesinde. Küçük yaşta evlenen bu bireyler, 2 ya da 3 çocuk sahibi olduktan sonra geçimsizlik nedeni ile ayrılık olmuş. Yani aileler parçalanmış” dedi.

RESMİ OLARAK AYRILANLAR ÇOK

Yasal olarak evli görünen ancak aynı yaşayan eşler olduğunu da hatırlatan Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, “Bu da olayın ayrı bir boyutu. Resmi olarak ayrılanlardan daha fazla, evli görünen ancak ayrı yaşayan çiftler var” dedi. Ailelerin ekonomik olduğu kadar ahlaki ve kültürel sorunlarının da çözülmesi gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Ertürk, “Çözüme ilişkin devletin üstün gayret göstermesi gerekir. Kalıcı çözümlerin yapılması gerekir ki, aile yapısı güçlendirilsin. Aile yapısının güçlendirilmesi demek devlet yapısının güçlendirilmesi demektir" diye konuştu.

YILIN AİLESİ

Toplantının sonunda, Afyonkarahisar'da spastik engelli olan çocukları Uğur Değer'e 15 yıldır sabır ve sevgiyle bakan Mehmet ve Yıldız Değer çifti, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Yılın Ailesi’ seçildi. Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, yürüyemeyen ve konuşamayan 15 yaşındaki oğulları Uğur Değer'in ailesine teşekkür etti.

AFYONKARAHİSAR'DA AİLE HAFTASI ETKİNLİKLERİ
AFYONKARAHİSAR'DA AİLE HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 18:39:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 16:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?