1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Yol ve kaldırıma 2 milyon TL

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ KALDIM VE PARKE TAŞI ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Marulcu ve Mecidiye mahallerindeki su şebekelerini yenilendiğini, yol ve kaldırımlara ise kilitli parke taşı döşendiğini söyledi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Mecidiye mahallesinde yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mecidiye mahallesinin ana caddeleri ve yollarının 24 bin metrekare civarında olduğu belirten Başkan Çoban, 2008 yılında birinci, ikinci ve üçüncü Mecidiye caddeleri ile bağlantı yollarının yapıldığını söyledi. Başkan Çoban, geri kalan 13 bin metrekarelik kısmının ise kendisinin belediye başkanlığı dönemimde yapıldığını ifade etti.

2009 yılı içerisinde Mecidiye mahallesinde caddeler ve bağlantı yolları için toplam 200 bin TL harcama yapıldığını hatırlatan Başkan Çoban, "Mecidiye mahallesinde parke ve kaldırım çalışmasına başlamadan içme suyu boruları, pik borular ve asbestli borular vardı. Bu boruların tamamı belediyemizin kendi ekipleri tarafından müteahhit hizmeti almadan değiştirildi" dedi.

Marulcu ve Mecidiye mahallesinde yapılan hizmetlerin 2010 yılı içerisinde de devam edeceğini dile getiren Başkan Burhanettin Çoban, "İmkanlarımız ölçüsünde önümüzdeki 4 yıl içerisinde hedefimiz en az 20 mahallenin içme suyu şebekesini değiştirerek, tüm yol ve kaldırımları kilitli parke haline getirebilmektir. Bu sene inşallah en az 2-3 mahallemize bu hizmetleri getireceğiz" diyerek konuştu. Su şebekesinin değişmesi, yol ve kaldırımların yapılması ile şehrin hizmet kalitesinin artırıldığını belirten Belediye Başkanı Çoban, cadde ve sokaklarda yapılacak ışıklandırma ve ağaçlandırmanın artırılması halinde Afyonkarahisar mahallelerinin görünümünün daha güzelleşeceğini öne sürdü. Çoban, Cumhuriyet mahallesinde gerçekleştirilecek olan su boruları değişimi ile yol ve kaldırım çalışmalarının 2 milyon TL'ye mal olacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 15:18:05
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 14:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?