1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Yörük derneklerine birleşelim çağrısı

BAŞKAN TAŞPINAR YÖRÜK DERNEKLERİNE TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞELİM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Ertuğrul Gazi Yörükler ve Türkmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Taşpınar, Afyonkarahisar’daki Yörük derneklerine tek çatı altında toplanalım çağrısında bulundu.

Afyonkarahisar’daki Yörük derneklerine tek çatı altında birleşelim çağrısında bulunan Ertuğrul Gazi Yörükler ve Türkmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Taşpınar, birleşme ile ilgili olarak 3 dernekten sadece bir tanesinden teklif aldıklarını söyledi.

Taşpınar, "Diğer dernek başkanı Davut Okyar beyden bana bu konu ile ilgili bir teklif geldi. Fakat diğer iki dernekten henüz bir teklif gelmedi. Eğer ilimizde veya Türkiye'de bu kültürü yaşatacaksak, varlığımızı hissettireceksek, Yörüklerin ve Türkmenlerin birlikteliğini sağlamak istiyorsak, parçalanmışlıktan ziyade tek kuvvet olmalıyız ki sesimizi duyurabilmeliyiz. Sadece benim ilçemde 3 tane Yörükler derneği var. İlimizde toplam 4 tane Yörük derneği bulunmaktadır. Bunu teke düşürmek bizim açımızdan daha doğrusudur. Bu konuda diğer arkadaşlarımızdan bize henüz bir cevap gelmedi. Onların düşüncelerini bilmiyoruz. Fakat onlar da bizden önce kurulmuş bir dernek oldukları için onların çatısı altında birleşmemizi istiyorlar. Biz de çatımızın altında hem Ertuğrul Gazi, hem de Yörükler ve Türkmenler var diyoruz. Siz gelin bizim çatımız altında birleşelim diyoruz. Bu talebimiz yönetim olarak değil. İsterse onlardan oluşan bir yönetim olsun. Bu bizim için fark etmez. Ama tabiki bu duruma pek de sıcak bakılmıyor. Bu duruma yönetim olarak değil de ihtiyarlar heyeti pek sıcak bakmıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 13:40:01
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 10:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?