3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Yurt kızları eve çıkıyor

Afyonkarahisar Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Koçak, 2008 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Koçak, yurtlarda kalan kızlara daha sıcak bir ortam hazırlamak için 6-8 kişilik müstakil evler ayarlandığını söyledi.

Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kızlar için ev tutarak onları sosyal hayata katacaklarını ifaden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Koçak, müdürlüğün 2008 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Yaşları 13 ile 18 arasında değişen kızların apartman dairesi veya müstakil eve 6 veya 8 kişi olarak yerleştirileceğini söyleyen Koçak, "Devlet, evlere yerleştirilen her çocuk için 200 TL verecek. Ayrıca her daire için kira, elektrik ve su faturası giderleri için 750 TL, telefon faturası için de 30 TL verecek" dedi.

Paraların her ay devlet tarafından ödeneceğini söyleyen Koçak, şöyle konuştu: "Afyonkarahisar'da ilk Çocuk Evi mart ayında açılacak. Her evde çocukların başında bir idareci olacak ve iki de yardımcısı bulunacak. Bakıcı anneler çocukların başında devamlı duracak. Anneler, aile ortamında bütün işleri çocuklarla birlikte yapacaklar. Okula giden kızları anneler okula bırakacak ve okuldan alacak."

Kız Yetiştirme Yurdu'nda bakım tedbiri uygulanan kızların kaçma davranış sorunlarının önüne geçmek amacıyla proje geliştirdiklerini söyleyen Koçak, kız yurdunda kızların izinsiz kaçmaları yüzünden sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Çocuk Koruma Yasası çıktıktan sonra Çocuk Islah Evleri'nin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne devredildiğini hatırlatan Koçak, mahkemeler tarafından sorunlu çocukların yetiştirme yurtlarına gönderildiğini, diğer çocuklar ile sorunlu çocukların aynı ortamda yaşamak zorunda kaldığını
anlattı.

ÇOCUK EVİ PROJESİ
Çocuk Evi projesini hayata geçirdiklerini belirten Mehmet Koçak, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklar apartmanda aileleri ile beraber olacak. Çarşı, pazar ilişkilerini başlarındaki bakıcı anneler ile birlikte yapacaklar. Evde yemek pişirecekler, ev temizliği yapacaklar, yani aile içerisinde bir bayan 24 saat ne yapıyorsa kızlarımızda onları yapacak. Amacımız sorunsuz kızlarımızı, suç mağduru çocukların yanından bunları ayırıp çocukları ev ortamına çekmek."
ÇOCUKLARI YENİDEN HAYATA KAZANDIRACAĞIZ
Bir dairede 6 ile 8 arası kızın kalacağını söyleyen Koçak, sözlerini şöyle tamamladı: "Çocuk Evi ile ilgili her türlü harcamalar Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak. Bulduğumuz evin depreme dayanıklı raporu alındıktan sonra açılacak. Çünkü o evin yönetmeliğimize göre mutlaka depreme dayanıklı olması lazım. Bir depremde bunun sorumluğunu kurum üstlenecek. Çünkü buradaki çocuklar devletin koruması altındadır."

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 11:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevim demir IP: 85.110.56.xxx Tarih : 17.10.2009 19:33:48

yurtlarda personel çocuklara işkence yapıyor diyen kişileri görecem şimdi.hadi biz çalışanları denetleyin .