30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Yurtdışı gezilerine KOSGEB'den destek

YURTDIŞI FUARI İÇİN KOGEB'DEN 10 BİN LİRALIK DESTEK

Genel destek programı adı altındaki yurtdışı iş gezisine katılacak olan işletmelerin gezi başına 2 bin lira alacağı bildirildi. 3 yılda 5 kez düzenlenecek olan bu gezilerde yer alacak olan işletmelere toplamda 10 bin liranın verileceği belirtildi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) 109. Kantom Fuarı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar Şubesi çalışanlarından Kadir Dağdeviren yaptığı konuşmada Kantom Fuarı'nın, Asya Kıtası'nın en büyük fuarı olduğunu, yılda 200 bin ziyaretçinin fuarı gezdiğini ve 64 bin katılımcının yer aldığını söyledi.

Dağdeviren, KOSGEB genel destek programı çerçevesinde yurtdışı iş gezisine katılacak sanayici ve girişimcileri desteklemeyi düşündüklerini belirterek, "Genel destek programı adı altındaki yurtdışı iş gezisi hakkında işletmelerimize gezi başına üst limit olarak 2 bin liralık bir destek sunuyoruz. Genel destek programı olarak adlandırdığımız bu program üç yıllık. Dolayısıyla işletmemiz üç yıl içerisinde üst limitimiz 2 bin lira olarak değerlendirirsek toplamda 5 tane geziye 10 bin liralık bir desteği yurt dışı iş gezisi olarak alabiliyor" dedi.Dağdeviren, Afyonkarahisar'dan da bu fuara katılımın olması gerektiğini belirterek, işletmelere çok önemli katkılarının olacağını sözlerine ekledi.

YURTDIŞI FUARI İÇİN KOGEB'DEN 10 BİN LİRALIK DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2011 Cumartesi 15:54:02
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 15:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?