2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Yüzbaşı Yılmaz mucizesi

Erzincan'da askeri aracın geçişi sırasına teröristlerin uzaktan kumanda ile patlattıkları mayınlı saldırıda 9 silah arkadaşını kaybeden yaralı Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ün evinde umutlu bekleyiş sürüyor. Yüzbaşı Tankül'ün 8 yıl önce de Ankara'da Skorsky eğitimi aldığı ve içerisinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu ağır yaralandığı öğrenildi.

Hain saldırıda yaralanan Yüzbaşı Tankül'ün Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Yakasenek'teki baba evinde büyük üzüntü ve heyecan bir arada yaşanıyor. Yaralı yüzbaşının 69 yaşındaki babası Tankül, oğlunun durumu hakkında bilgi edinebilmek için merakla haberleri izlerken, çalan her telefonda ise yerinden sıçrıyor. Oğlunu yıllarca okutup subay yaptığını anlatan baba Tankül, şehitler için üzülüp terörün bitirilmesini istedi.

Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ün 30 yaşındaki öğretmen eşi Halime Tankül ile evli olduğu ve 7 yaşında Pakize Beyza ile 6 aylık Burak Eren adında iki çocuğu da olduğu öğrenildi. Yaz tatilinin bir bölümünü geçirmek için ailesinin yanına giden eşi halime Tankül'ün saldırı haberi üzerine Erzincan'a doğru yola çıktığını bildirildi.

6 AYLIK OĞLUNU HENÜZ GÖREMEDİ

Baba Mustafa Tankül, hain pusuda ağır yaralanan Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ün oğlu Burak Eren'i, 21 Temmuz'a kadar Genelkurmay'daki görevi nedeniyle henüz göremediğine söyledi. Genelkurmay'daki üst düzey komutanların da tanıdığı öğrenilen Tankül'ün, basın yayın kuruluşlarının haberlerini ve gazeteleri komutanlar için hazırladığı belirtildi.

HELİKOPTER KAZASINDA AĞIR YARALANMIŞTI

Saldırıdan şans eseri kurtulan yaralı Yüzbaşı'nın 2000 yılında Ankara'da Skorsky eğitimi aldığı ve içerisinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu ağır yaralandığı öğrenildi. Yaklaşık 6 aylık tedavinin ardından görevine yeniden dönen Yüzbaşı Tankül'ün ikinci mucize kurtuluşu ailesi tarafından sevinçle karşılandı

BAKAN YILDIRIM YARALI YÜZBAŞI´YI ZİYARET ETTİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kemah ilçesi kırsalında teröristler tarafından döşenen ve uzaktan kumandayla patlatılan mayının patlaması sonucu yaralanan Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ü tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Doktorlardan bilgi alan Bakan Yıldırım, hastane çıkışında yaralı Yüzbaşı Tankül'ün sağlık durumunun stabil olduğunu ve muhtemelen ambulans uçakla Ankara'ya gönderileceğini bildirdi.

Öte yandan yaralı Yüzbaşı Tankül'ün yakınları da gözyaşları içinde hastaneye koştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 11:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Basri Karatepe IP: 78.163.187.xxx Tarih : 25.08.2008 18:05:36

Cenabı Allahtan acil şifalar dilerim.Geçmiş olsun dileklerimi sunarım.Cenbı Allah vatanının annesinin babasının eşinin ve çocuklarının ve yakın dost ve akrabalarının daha önemlisi ümmeti olduğumuz peygamber efendimiz Hz.Muhammed (sav) yüzü suyu hürmetine merhametini rahmetini ve şifasını biz kullarından ve hainler tarafından tuzağa düşürülen yüzbaşımızdan ve diğer şehitlerimiz,gazilerimiz,şehit ana ve babalarımızdan eksik etmeyecektir inşallah.Bir gün bu cennet vatanımız bütün hainlerden temizlenecektir.Yeter ki imanlı inançlı,gözünü vatan sevdası bürümüş genşlerimiz askerlerimiz komutanlarımız olsun.tekrar geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum.Allah kendisine ve ailesine sabır versin.Hemşerin hasan basri karatepe.Bende Afyonun Bayat ilçesinin ÇUKURKUYU KÖYÜNDENİM:Cenabı Allah bir gün bu vatanımıza nurunu gösterecektir inşallah.