1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Zafer festivali konserle başladı

ULUSLARARASI ZAFER FESTİVALİ HALK KONSERLERİ İLE START ALDI

Afyonkarahisar Uluslararası Zafer Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği halk konserleri ile start aldı.

Usta sanatçıların birbirinden güzel parçaları ile Afyonkarahisarlılara unutulmaz bir gece yaşattığı programda Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği resitali sunuldu.

 Kültür Park ve Fuar alanında düzenlenen gecede ilk olarak Nilgün Kızılcı sahne aldı. Söylediği Türk Halk Müziği eserleri ile büyük beğeni toplayan Kızılcı, konserinin ardından sahneyi Yedirenk Halk Oyunları Topluluğu'na bıraktı. Yöresel kıyafetleri ve oyunları ile göz dolduran ekip, gösterdikleri performansla büyük alkış aldı. Halk oyunu

gösterilerinin ardından sahne alan Turgut Karadeniz ise, seslendirdiği Türk Sanat Müziği parçaları ile Afyonkarahisarlıların gönlünde taht kurdu. Ardından sahneye çıkan Hilal Yüzer ve Sıtkı Akın, yöreye ait çeşitli türküler seslendirerek gönülleri fethetti. Sanatçılar gecenin sonuna doğru vatandaşlardan gelen istekleri de geri çevirmeyerek, Afyonkarahisarlıları coşturdu. Birbirinden güzel eserlere eşlik eden vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.

Gecenin sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Bozoğlu'na teşekkür ederek, günün anısına şilt verdi. Çoban, sanatçılara ve saz ekibine de çiçek takdim etti.

ULUSLARARASI ZAFER FESTİVALİ HALK KONSERLERİ İLE START ALDI
ULUSLARARASI ZAFER FESTİVALİ HALK KONSERLERİ İLE START ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 16:07:05
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 10:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?