30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Zaferin yıldönümünde şehitlikte tören

Büyük Zafer'in ve Afyonkarahisar'ın kurtuluşunun 84. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İscehiser İlçesi'nde bulunan Giresunlular Şehitliği'nde tören düzenlendi. 

Çelenklerin sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile devam etti. Burada bir konuşma yapan Personel Binbaşı Ufuk Bozkurt, Kurtuluş Savaşı'nda Giresunluların verdiği mücadelesini anlattı. Giresunlular adına bir konuşma yapan Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, İstiklal Savaşı'na 2 gönüllü alayla katılmış olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. 

Yüksel, "Büyük Ata'mızın Giresun'u ziyareti sırasında söylediği 'Afyon'da ve Dumlupınar'da sizin uşaklar da vardı' sözleri de kentin vatan savunmasındaki üstün feragat, cesaret ve kahramanlıklarıyla İstiklal Savaşı'ndaki yerine önemle vurgulamaktadır.

 Burada yatan 14 şehidimiz, aynı zamanda bu savaşta şehit olan bütün Giresun uşaklarını da simgelemektedir. Geçmişimizden ders alıp geleceğimize güvenle baktığımız onurlu ve gururlu bir gün yaşıyoruz" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından şehitlik ziyaret edildi. Daha sonra da Doğanlar köyünde bir yemek verildi.
Törenlere, Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, Giresun Valiliği'ni temsilen Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Gürsoy, İkmal Komutanı Ordonat Kıdemli Albay Asım Bülent Aker, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Baro Başkanı Mümtaz Akıncı, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Memduh Akoğlu, DYP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'nı temsilen generaller, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 17:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?