1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

ZEKA'ya 9 proje sunuldu

ZEKA'YA AFYONKARAHİSAR'DAN 9 PROJE SUNULDU

Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) başlattığı 20 milyon liralık Mali Destek Programı'nın bilgilendirme toplantısı Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Hüsnü Serteser bir konuşma yaparak, ZEKA'nın hızlı bir ilerleyiş ile kurulumunu tamamlayıp proje teklif çağrısına çıkar hale geldiğini söyledi.

ZEKA Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen ise ajansın bölge kalkınmasına çok büyük yarar sağlayacağını ve bölgenin cazibe merkezine dönüştürülebilmesi için çaba sarf edeceklerini belirtti. Özmen, "Bunlara baktığımızda ilk etapta merkezi hükümeti ilgilendiren birtakım konular olmakla birlikte bölge düzeyinde yapacak olduğumuz çalışmalarla merkezi hükümet düzeyinde özellikle düşük girdi maliyetleri, mükemmel alt yapı gibi konular düzenlenebilecek iken bölgeye geldiğimizde girişimcilik, endüstriyel iş ortamı, dinamik endüstriyel kümeler ve akademik eğitim kurumları bölgemizdeki yaşam koşullarının artması, inşallah bölgemizin cazibe merkezi haline gelmesinde adımlar olarak görüyoruz. Bunlar için çaba ve gayret sarf edeceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

9 PROJE BİRBİRİNDEN GÜZEL

Bölgenin proje yazma ve yürütme kabiliyetini artırmak için çalıştıklarını da ifade eden Özmen, "Aksi takdirde bu 20 milyon lirayı kullandırtamayız diye bir endişemiz olduğundan dolayı öncelikle bu işe başladık" diye konuştu. Afyonkarahisar'ın proje yazma ve yürütme kabiliyeti konusunda başarılı olduğunu aktaran Özmen, bu zamana kadar 9 proje sunulduğunu ve hepsinin de birbirinden güzel olduğunu söyledi.

HAYATA PROJE GÖZÜ İLE BAKIYORUZ

Proje teklif çağrısı ile ilgili özel sektöre yönelik desteklerin proje bütçesinin azami yüzde 50 olduğunu, kar amacı gütmeyen kurumlara yüzde 75 ila yüzde 90'a varan destekler sağlayabileceklerini aktaran Özmen, şu anda aktif olmayan ilerleyen süreçte açıklamayı düşündükleri küçük ölçekli alt yapı projelerinde ise yüzde 25 ila yüzde 75 arasında destek sağlayabileceklerini ifade etti. Özmen, konuşmasının sonunda "Biz, hayata proje gözü ile bakıyoruz. Sizlerin de aynı şekilde hayata bir proje gözü ile bakmanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

ZEKA'YA AFYONKARAHİSAR'DAN 9 PROJE SUNULDU
ZEKA'YA AFYONKARAHİSAR'DAN 9 PROJE SUNULDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 13:04:00
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 03:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?