18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOLVADİN - AFYONKARAHİSAR

Alkaloid fabrikası patladı; 1işçi öldü


Bugün öğle saatlerinde haşhaş işlenerek ilaç sanayi için morfin üretimi yapılan Alkaloid fabrikasının üretim bölümünde kazan patladı. Patlamada Yavuz Ova (42) isimli işçi olay yerinde hayatını kaybederken, Mehmet Engin (44) isimli işçi de yaralandı.

Bacağından yaralanan Engin, Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Mehmet Engin, çalışırken aniden bir patlama sesi duyduğunu ve gözlerini hastanede açtığını söyledi. Engin, ölen işçiden haberinin olmadığını ifade etti.


Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Doğan Öztürk ise, bugün öğle saatlerinde hastaneye bir ceset ile bir yaralı geldiğini, cesedin otopsiye alındığını, yaralanan işçinin ise tedavisinin ardından yarın taburcu edileceğini söyledi. Bu arada, olayın ardından patlamanın olduğu fabrikaya akın eden basın mensupları içeri alınmadı.
Aynı fabrikada 22 Eylül 2003 tarihinde meydana gelen kazada da Özcan Kartal isimli teknisyen, morfinden zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı.

AFYON (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 16:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?