19
Mayıs
2024
Pazar
BOLVADİN - AFYONKARAHİSAR

Bolvadin’de Ramazan bir baska olacak

Türk milletinin önemli geleneklerinden birisi olan iftar çadiri Bolvadin’de bu yil ilk kez Belediye Baskanligi tarafindan kurularak organize ediliyor. Ilçenin Imaret Camii yanindaki alana kurulan iftar çadirinda günlük olarak 250 kisiye iftar yemegi verilecek.

 Ayrica bin kisilik yemek de çadira gelemeyen Bolvadinlilerin evlerine servis yapilacak. Konuyla ilgili bir açiklama yapan Belediye Baskani Dr. Ahmet Helvaci; “Daha önce de Bolvadin’de uygulanmakta olan Ramazan Çadiri gelenegini Bolvadin Belediyesi olarak bu yil biz devam ettirecegiz. Geçmiste yapilmis olan benzer uygulamalarin birikiminden de yararlanarak, daha güzelini yapmanin gayreti içerisindeyiz. Tabii ki iftar çadiri konusunda bize destek olan vatandaslarimizi da unutmamak lazim. Bu vesileyle geçmiste bu tür etkinlikleri gerçeklestiren hemserilerimize ve bu faaliyetimizde bize destek olan vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Burada amaç, ilçemizde yasayan gelir düzeyi yetersiz hemserilerimizin Ramazan ayinda iftar yapmasinin saglanmasi oldugu kadar, ilçe halki arasinda bir ekonomik ve sosyal kaynasmasinin da gerçeklestirilmesidir. Ramazan çadirimizda iftar yemegimizin yani sira, meddah, ortaoyunu gösterileri, Türk tasavvuf-sanat müzigi konserleri ve tiyatro oyunlari da sergilenecek. Insallah bu Ramazan Bolvadin’de yasayan insanlarin kaynasmasi için güzel bir firsat olacak.” seklinde konustu.

Ramazan-i Serifle ilgili tek faaliyetin iftar çadiri olmadigini belirten Dr. Ahmet Helvaci, Ramazan için Bolvadin’in ana caddelerinin isiklandirildigini, Emirdag caddesi, Istasyon caddesi, Zafer caddesi ve Terminal caddelerine isikli mahyalar asilarak, caddelerin Ramazan ayina özgü bir görünüm almasinin saglanacagini sözlerine ekledi.
“Geçmisten Günümüze Bolvadin Ramazanlari” basligi altinda ilçede yetismis yazarlarin sohbetlerinin de yer alacagi Ramazan Çadirinda Türkiye’de taninmis önemli yazar ve gazeteciler için de sohbet programlari düzenlenecek.
hosça vakit geçirmesini saglayacagiz” seklinde konustu.


Zafergazetesi
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 10:46:56
Güncelleme :9 Kasım 2004 Salı 17:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?